H@cker Inside

Wachtwoorden

Maria Genova

Komt een vrouw bij de h@acker

Onlangs gehoord. Kennissen zijn gewend via een betrouwbaar platform een vakantiewoning te huren. Zo ook deze keer een royale woning in West Frankrijk voor een familievakantie. Alle gegevens kloppen. Het geld wordt overgeboekt naar Engeland. Het duurt wel erg lang voor bevestiging volgt. Uiteindelijk een belletje naar de overkoepelende organisatie en dit antwoord: ‘Ik vrees dat ik slecht nieuws heb; het betreft oplichting’. De zaak loopt nog, maar de teleurstelling is groot.

Privacy

Naslagwerk

Het boek van Maria Genova staat bol van dit soort berichten. De lezer tuimelt meteen in de valkuilen die de cyberspace in petto heeft als je slecht voorbereid bent of gewoon pech hebt.
Regelmatig moet ik het boek ‘Komt een vrouw bij de h@cker’ even opzij leggen en mijn verhaal doen. Sommige ervaringen zijn schrikwekkend.
Maar gelukkig blijft het niet alleen bij deze opsomming. Zo staan er maar liefst ruim 12 pagina’s tips in dit boek van in totaal 239 pagina’s. Een aantal tips waren voor mij persoonlijk al meteen heel nuttig. Ook een pagina met links is ter zake. Maar vooral de talloze uitstekend gedocumenteerde en beschreven voorbeelden maken duidelijk dat via allerlei slinkse wegen onze privacy wordt bedreigd, ons geld wordt ontfutseld, zelfs onze identiteit kan worden gestolen. Het is een prettig leesbaar en deskundig boek, dat ook als naslagwerk kan dienen als je iets wil doen aan de beveiliging van je virtuele voor- en achterdeur.