Hashtag Twitterbaan

mondhygiëniste

Er blijkt toch echt een deelteken (trema)

… op de e van mondhygieniste te moeten staan: Mondhygiëniste

Dat is een technische uitdaging voor Bram Borggreve, maar hij kan de API (engine) makkelijk aanpassen. Maar als dat lukt, dan blijken er ook meteen twee vacatures te zijn (Zwolle en Emmen). Internisten gezocht? Inderdaad vacatures rollen er ook uit.Via de Twitterbaan “engine” kom je heel wat te weten.

Succesvol duo

Het duo Maarten Dik(26) en Bram Borggreve(31) heeft elkaar gevonden. In een gesprek van meer dan een uur kom ik veel te weten.Al zijn ze respectievelijk leerling en docent aan de Saxion Hogeschool te Deventer, er zijn overeenkomsten in beider zoektocht naar een uitdaging, maar ook affiniteit met de bibliotheeksector (van huis uit). Het “spelen” met # (Hashtag) bij Twitter leidde bij Maarten Dik tot het inzicht dat er veel mee te doen is. We spreken over nog maar een kwartaal geleden! Bram Borggreve heeft als software ontwikkelaar de “engine“ontwikkeld.

De rest is geschiedenis!

Inmiddels is Twitterbaan“booming”. De “engine” wordt steeds slimmer. Niet alleen zoeken op #vacature , maar ook # vacatures. Dubbelingen verwijderen.
Locatie: Klooster 10 te Deventer, een locatie boven Stadsarchief en Atheneumbibliotheek.