Hallelujah 2.0

De Provincie Overijssel organiseert in samenwerking met de Nationale Reisopera een

Meezing Messiah in Zwolle + een live stream uitzending van de complete uitvoering

Belangstellenden die niet in staat zijn om op 23 december naar de Grote of St. Michaëlskerk te komen, kunnen dankzij de uitzending op de website www.jijenoverijssel.nl toch realtime meegenieten van dit bijzondere muzikale evenement, dat vanaf 20.00 uur wordt uitgevoerd in de Grote of Sint Michaëlskerk in Zwolle.

Zet maar vast in je agenda en klik hier als het zo ver is .

De Isala klinieken hebben al belangstelling getoond

Paul van der Ham (iGlow Media) “We plaatsen grote schermen op een van de locaties, zodat bezoekers en patienten kunnen meezingen“. Het programma wordt ondertiteld. Tenminste 5 cameraploegen zullen de registratie verzorgen onder leiding van een Televisieregisseur. De geluid- en beeldkwaliteit  zijn uitstekend. De verlichting in de kerk wordt aangepast ten behoeve van de uitzending. Het glasvezelkabelnet wordt ingezet, zodat ook andere instellingen via grote schermen dit kunnen volgen. Het is daarmee ook niet een exclusief Zwolse aangelegenheid! De interactiviteit (chat) maakt dit nu al tot een historische en unieke uitzending.

Filmfragment

De Meezing Messiah is een nieuwe, eigentijdse vorm van ‘community-singing’ van de Nationale Reisopera. Professionals verzorgen samen met enkele honderden amateurzangers een uitvoering van de Messiah van Händel,op 23 december in Zwolle. Inwoners van Zwolle en omgeving maken kans op een gratis kaartje voor de Meezing Messiah van de Nationale Reisopera in Zwolle, op 23 december in de Grote of St. Michaëlskerk. De Provincie Overijssel stelt een aantal gratis kaartjes ter beschikking. Wie een email stuurt naar jijenoverijssel@overijssel.nl en zijn/haar motivatie invult, maakt kans op twee gratis entreebewijzen.

Voor de mensen die naast het net vissen is een kaartje te koop voor slechts  € 10,-. Daarnaast kunnen belangstellenden zich aanmelden als meezinger.

De meezingers krijgen een masterclass koorzingen aangeboden

onder leiding van dirigent Nicolas Mansfield. Deelname als meezinger is gratis.

Thuis alvast kijken (klik hier) hoe het kan en zelf proberen

De tekst:
Hallelujah! Hallelujah!
Hallelujah! Hallelujah! Hallelujah!
Hallelujah! Hallelujah!
Hallelujah! Hallelujah! Hallelujah!
For the Lord God omnipotent reigneth.
Hallelujah! Hallelujah! Hallelujah! Hallelujah!
For the Lord God omnipotent reigneth.
Hallelujah! Hallelujah! Hallelujah! Hallelujah!