Groeistrategie voor Hartcentrum

Opmerkelijk:

Tijdens de Gupta Strategists business course dit najaar bepaal jij de groeistrategie voor een internationaal hartcentrum

We worden ontvangen op een locatie die zeer goed aansluit bij het thema: Het Catherina Ziekenhuis in Eindhoven. Datum: 3 november 2010, hele dag. Locatie: Catharina Ziekenhuis, Eindhoven.

Nederland telt bijna 100 ziekenhuizen. Het overgrote deel van de zorg – de basiszorg – wordt door alle ziekenhuizen aangeboden. Daarnaast is er een aantal aandoeningen waarvoor patiënten slechts terecht kunnen bij een beperkt aantal aanbieders. Cardiologische aandoeningen zijn hier een goed voorbeeld van. 95% van de Nederlandse ziekenhuizen heeft een vakgroep Cardiologie, maar als een patiënt bijvoorbeeld een pacemaker nodig heeft of gedotterd moet worden dan kan deze patiënt maar bij 25% van de Nederlandse ziekenhuizen terecht voor de zogenaamde interventiecardiologie. En voor nog moeilijkere cardiologische ingrepen waar een open hart operatie nodig is, kan een patiënt slechts bij 16 Hartcentra (17% van totaal aantal ziekenhuizen) terecht.

Door vergrijzing en medische technologische innovatie zal de vraag naar cardiologische zorg waarbij een interventiecardioloog of een hartchirurg nodig is explosief stijgen in de komende jaren. Een van de toonaangevende hartcentra van Nederland wil een groeistrategie ontwikkelen. Het centrum heeft de ambitie om de toonaangevende positie in Nederland en daarbuiten uit te bouwen, maar loopt nu al bijna aan tegen de grenzen van de huidige capaciteit. Hierdoor dreigen kwaliteit en toegankelijkheid van de zorg in de toekomst in het gedrang te komen. In een team werk je aan een toekomstbestendig plan voor het Hartcentrum. Dit plan moet je onderbouwen met gedegen analyses om medisch specialisten, ziekenhuisbestuur, patiëntenorganisaties, verzekeraars en andere financiers te overtuigen.

Gedurende de business course leer je hoe het is om te denken en werken als een strategieconsultant. Tijdens deze intensieve dag wordt je begeleid door consultants van Gupta Strategists. Ook krijg je een rondleiding door het ziekenhuis en kun je van gedachten wisselen met enkele artsen. Het dagprogramma wordt afgesloten met het presenteren van de verschillende voorstellen aan een jury van zorgbestuurders en artsen. Onder het genot van het aansluitende diner heb je daarna uitgebreid de
gelegenheid kennis te maken met ons hele team.

Bedenkt jouw team de beste groeistrategie, waarin de expertise van het Hartcentrum voor iedereen toegankelijk is en tegelijkertijd de zorg betaalbaar en van goede kwaliteit blijft?.
Download hier de flyer

Aanmelding:

Wil je deelnemen aan de Gupta Strategists Business Course najaar 2010? Dan ontvangen wij graag je CV en cijferlijsten van VWO en Universiteit, samen met een korte motivatiebrief over wat jou aanspreekt aan deze dag. De inschrijving sluit op maandag 18 oktober.Uiterlijk 20 oktober maken we de selectie van deelnemers bekend. De business course heeft een kleinschalig karakter om alle deelnemers goed te kunnen begeleiden en tot echte resultaten te kunnen komen. Daarom geldt een strenge selectieprocedure.

Stuur je inschrijving naar Rick Goud of neem contact op voor meer informatie over de business course:
E-mail:  rick.goud@gupta-strategists.nl
Telefoon:  +31(0)6-43257997
Website:  www.gupta-strategists.nl