Glasvezel democratie

…in de media

..aldus Paul van der Ham, directeur van iGLOW Media

iGLOW Media(audiovisuele producties en trainingen) uit Zwolle…

Paul van der Ham heeft de ambitie om elk evenement te ‘ontsluiten’.Door het combineren van een zeer hoge beeldkwaliteit, aansluiting op glasvezel (snelle upstream) en een jong bevlogen team ontstaat daadwerkelijk Televisie op Internet. Zo kan het gebeuren dat de recente webcast van de uitvoering van de 9e Symfonie van Beethoven (die je ‘embedded’ trouwens nog steeds hier kunt bekijken) door 172 bezoekers live wordt gevolgd via iPhone en iPad.

Paul van der Ham op locatie (Wipstrikkerallee 95, Zwolle)

Cijfers

Meer cijfers over Webcast Beethoven.Toch niet iets waar veel mensen hun televisie voor zullen aanzetten. Dat evenement inclusief webcast levert ongeveer 5000 unieke bezoekers (3500 online, 100 in de buitenlucht (scherm op markt in Enschede), 600 later (video on demand) en meer dan 500 via TV Enschede FM (doorgeschakeld). Tijdens de uitzending zijn er 237 chatberichten naar de Regie, waardoor interactie ontstaat.

En nog wat cijfers

Spreek je over het recente Bevrijdingsfestival in Zwolle dan zijn dat meteen 20.000 bezoekers. Een plaatselijk festival “Zwart’ 1000 bezoekers. Hoe dan ook kun je spreken over een ‘multiplier effect‘: het aantal belangstellenden verveelvoudigt, hetgeen enorm belangrijk is voor organisatoren en sponsoren. Door een scherp geprijsd aanbod, is het steeds interessanter voor partijen. De regionale televisie overweegt om webcasts ‘over te nemen’ voor uitzending via de traditionele kanalen. Dat zegt iets over de beeldkwaliteit, maar vooral over de potentie van webcasting.

Doelgroep Zorg

In de zorgsector wordt enorm veel ‘georganiseerd’.In toenemende mate wordt geklaagd over hoge toegangsprijzen voor cursussen en congressen. Rob Bergers oprichter van Dutch Health Network (17.500 leden) in zijn Juni-Juli Nieuwsbrief….want er worden dagelijks veel evenementen tegen schrikbarende prijzen georganiseerd, waarbij ik sterke twijfels heb over de toegevoegde waarde voor de kosten, baten of kwaliteit van de zorg en welzijn‘.

Paul en ik bieden het ‘product webcast‘ aan voor stakeholders in de zorg die wel iets zien in dit ‘multiplier effect’ voor hun evenement, congres en symposium. We schatten in dat sponsors best bereid zijn 50 – 100 Eurocent neer te leggen voor elke bezoeker (vermelding logo tijdens uitzending). We verwachten hier veel van.

Entree prijzen zo naar beneden bijgesteld.