Gezond uit & thuis

Medische

Vertaalkaart

Al eerder berichtte ik over de Medische Vertaalkaart (lees hier)

Op 28 mei 2011 opent de webwinkel www.medischekaart.nl.Al 42.000 mensen goed voorbereid op reis met de Medische Vertaalkaart. 1 op de 4 Nederlanders komt in het buitenland in de problemen. Een goede voorbereiding kan veel (gezondheids)leed voorkomen. Bij gezondheidsklachten of ongelukken in het buitenland is het van het grootste belang dat de buitenlandse arts begrijpt waar de patiënt last van heeft zonder communicatieproblemen. Dat kan met de Medische Vertaalkaart voor op reis.

Communiceren met buitenlandse arts vanaf nu een stuk eenvoudiger

De Medische Vertaalkaart voor op reis vertaalt gezondheidsklachten vanuit het Nederlands naar de taal van het land waarin men verblijft. De Vertaalkaart voorkomt communicatieproblemen met buitenlandse artsen en helpt bij een betere diagnosestelling. De Medische Vertaalkaart is ontwikkeld in samenwerking met het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) en wordt sinds 2010 verkocht in de ANWB winkels. Valetudo interpres b.v is een samenwerking aangegaan met Travel Doctors om vakantiegangers en zakenreizigers beter voorbereid op reis te laten gaan. Onder het motto: Gezond op reis, gezond weer terug. De nieuwe webwinkel maakt het voor reizigers nog eenvoudiger om naast het boeken van een reis via internet ook de Medische Vertaalkaart voor op reis via internet te bestellen.

Bron: Valetudo Interpres

Vertaling

De Medische Vertaalkaart is vanuit het Nederlands verkrijgbaar in de talen: Engels, Duits, Frans,Italiaans, Spaans, Portugees, Grieks, Turks, Zweeds, Russisch, Pools en Kroatisch.
Niet alleen een vertaalmiddel maar ook hulp bij diagnosestelling!

NHG

Valetudo interpres heeft in samenwerking met het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) en met subsidie van de Europese Gemeenschap de Medische Vertaalkaart voor op reis ontwikkeld. Deze is getoetst door vele artsen en specialisten in Nederland. Met dit vertaalmiddel helpt de gebruiker de buitenlandse arts de best mogelijke diagnose te stellen. Dat is een veilig gevoel.