Eagle Vision

Het observeren en intelligent analyseren van groepen en individuen is van toenemend belang.

Alhoewel ook…Big Brother Watching You

Een jaar geleden heb ik daaraan een bijdrage gewijd.Ik vind dat deze zeker het herlezen waard is. Misschien is er ook commentaar?
——————————————————————
31 augustus 2010

De workshop over crime scene investigation (csi) was bijzonder boeiend

…vanwege een de presentatie door Arend van de Stadt van Eagle Vision

Arend van de Stadt

De zevende internationale conferentie over methoden en technieken in de research van gedrag (Measuring Behavior 2010) kan niet anders dan een succes worden genoemd. Er waren veel belangwekkende zaken.Het bedrijf Eagle Vision Systems heeft een systeem ontwikkeld dat gebaseerd is op een netwerk van stereo camera’s, dat de bewegingen van mensen tijdens het lopen registreert.

Cameraset

Noldus (Hans Theuws) is de partner die de gegenereerde data verzamelt, registreert en analyseert (The Observer).

The Observer (Noldus) bij CSI toepassing

De toepassingen van een dergelijk systeem zijn velerlei. Dit bevindt zich in een stadium van ontwikkeling. Tijdens de conferentie op de Hightech Campus Eindhoven was een proefopstelling te zien met een zestal camera’s. Er zijn inmiddels sessies geweest bij de Politieschool Zutphen. in het kader van training en opleiding csi is het belangrijk om te kunnen zien in hoeverre een systematische aanpak wordt aangehouden en waar verbetering mogelijk is.

Toepassingen Eagle Vision

Naar mijn mening is een dergelijke aanpak inderdaad ook goed inzetbaar in de Gezondheidszorg. Denk aan de samenwerking van een team op de Eerste Hulpafdeling (SEH), een operatiekamer of een IC.

Looppatroon hal

Dat kan zowel in leersituatie als ook in het kader van kwaliteitsbewaking. Denk eens aan de casus ‘zwarte doos ‘op  de operatiekamer. Dergelijke mogelijkheden komen binnen bereik zodra de techniek nog wat handzamer is.