Emmen bant maagband

…..en ook maagverkleiningsoperaties,

aldus is dezer dagen medegedeeld….
Aanleiding zijn incidenten die veel tumult hebben veroorzaakt.

Team versus solist

Ik denk dat het een verstandige beslissing is. De les is volgens deze auteur dat bij de inkoop van zorg (zorgverzekeraar) of de keuze door de patient (al dan niet via zorgbemiddeling niet uitsluitend gekeken moet worden naar die begenadigde professional van naam en faam. Niet dat dit niet belangrijk is. Integendeel. Je hebt vaak maar 1 kans om het goed te doen als het gaat om een ingreep, maar ook bij het ondergaan van een onderzoekstraject.
Evenmin uitsluitend aandacht schenken aan het goed bekend staande specialistenteam. Maar werkelijk  kijken naar het gehele traject of de zorgketen.

Diaconessendracht (Collectie Stichting Historisch Verpleegkundig Bezit )

Bezemkast

Ik heb het vaak alsvolgt geformuleerd: ‘”Wat heb je er aan als je een geslaagde grote operatie ondergaat en vervolgens naar de bezemkast wordt gereden om uit te slapen!’
Nee, je hebt een goede Intensive Care nodig met toegewijd personeel enzovoorts. Een vergelijkbaar verhaal kun je ophangen bij de intake.

Schakel

Conclusie: De zwakste schakel bepaalt het uiteindelijke sukses. Omdat steeds meer en diverse professional betrokken zijn, dien je steeds als instelling je af te vragen waar je goed/minder goed in bent.