Elsje

Stripverhaal

Meisje met pit

Educatie

Wat kunnen wij leren van Elsje? Op de achterflap van de laatste ‘Elsje’ (deze publicatie is Winnaar Jeugdalbum van het jaar) zegt Mark Rutte (quote): “Elsje is TOP, en als ze het niet was, zou ik haar natuurlijk gedogen.” Voor wie het nu nog niet wil gaan dagen, helpt misschien dat ik nu spreek met de geestelijk vader(s) van Elsje. Hen ontmoet ik op de jaarlijkse Stripbeurs in Zwolle (18 mei 2013) in de Grote (of St.Michaels) kerk. Op de foto links Gerben Valkema, tekenaar. Gerben is na een aantal jaren op de kunstacademie, gaan werken bij Jan Kruis (bekend van Jan, Jans en de kinderen). Daar ontmoet hij 10 jaar geleden Erik Hercules, rechts op de foto. Ze zijn een succesvolle samenwerking aangegaan (Hercules & Valkman). Eric Hercules heeft opleidingen achter de rug in communicatie, psychologie en theaterwetenschappen. Thans is hij wethouder van Texel. Het maken van strips is een andere succesvolle professionele tak van zijn activiteiten.

Actiefoto

Krant

Elsje kun je nu dagelijks tegenkomen in veel regionale kranten, het Eppo stripblad, maar ook in het magazine van Scouting Nederland. Dan is Elsje een scout! Het is wel een dametje met gebruiksaanwijzing. We laten nu even de geestelijk vader aan het woord op de..

Stripbeurs Zwolle (18 mei 2013)

Dokter

Elsie heeft nog weinig te maken gehad met dokters en de zorg, maar dat kan zomaar veranderen, toch? En anders verandert Elsje de zorg zelf wel, want pit heeft ze.

Meer wten?

http://elsje.nl/
http://www.complot.tv/
http://www.kijkenlees.nl/