EHealth op menu

Routekaart

Somehealth

= Suksesvol Ondernemen Met EHealth

Is het een bewuste keuze? Symbolisch is het zeker! De ruim 30 bezoekers aan de workshop beginnen de bijeenkomst op 25 april 2013 met het samenstellen van een maaltijd. Locatie de 5e etage van het T gebouw van de Hogeschool Windesheim te Zwolle. De keuze bestaat uit diverse pasta’s, sauzen, olijven, kaas en frisdranken. De combinatie en de hoeveelheid van elk gerecht is aan een ieder afzonderlijk.  Zo is het precies met innovaties als ehealth. Hoe stel je een plan van aanpak op. Inleider Lector Marieke Hettinga legt uit dat het absolute noodzaak is om vooraf na te gaan wie je stakeholders zijn. Dat kan per situatie verschillen. In het project Somehealth dat sinds 1 januari 2012 draait wordt daaraan veel aandacht geschonken.

Lector Marike Hettinga

Bolletjes open maken

Projectteam medewerker Ruud Janssen laat zien dat die stakeholder ook lang niet altijd een entiteit is. Verwijzend naar de stroomschema’s (routekaarten) noemt hij dat het “openmaken van bolletjes”, het kijken wat die stakeholder vertegenwoordigt. De zorgverzekeraar kan bijvoorbeeld optreden als zorgcontracteerder, maar dat is dan toch weer een andere rol dan wanneer het gaat om het beoordelen van een innovatie! Dat alles  wordt fraai weergegeven in het YouTube filmpje van een presentatie door Hans Hopmans (Achmea) die wordt vertoond. Woorden als ” Pijnpunten, klantperspectief, substitutie’  komen voorbij.

Projectteam: Ruud Janssen

Aan de slag

Tijdens de inleiding hebben de aanwezigen de gelegenheid om zich kort te introduceren. Naast medewerkers van de Hogeschool Windesheim, zijn er ook toezichthouders uit de zorg (NZA, CVZ) , zorgverzekeraars en (cruciaal) deelnemers aan het project Somehealth. Na de pauze worden combinaties gevormd die zich buigen over een concrete casus van een van de deelnemers aan SomeHealth. Het is nu even ‘Samen Op Weg’ wat mijns inziens ook mooi past bij de signatuur van de Hogeschool Windesheim. Uw auteur mocht meedenken over de kansen voor een device dat ernstig verstoorde slaappatronen zou herstellen. Deze aanpak smaakt naar meer! Somehealth zit op de juiste route!

Windesheim