eHealth behoeft Hoekpanden

eHealth

Krachtig beeld

Inspiratie

Hoe ik aan deze gedachte kom? In het boek  “Het grote Innovatieplatform” van Frans Nauta (destijds secretaris van het landelijk Innovatieplatform), refereert hij (pag.75) aan stadsvernieuwer Jan Schaefer, voormalig wethouder Volkshuisvesting in Amsterdam.

Cover

Renovatie

Jan Schaefer maakte er een gewoonte van bij renovatie de statige hoekpanden als eerste op te kopen en aan te pakken. Dat viel tenminste op. De bevolking zag dat er werk van werd gemaakt. Nauta zocht iets dergelijks  te bereiken via het dossier Kennismigranten. Het boek is beslist een aanrader voor al diegenen die direct betrokken zijn bij innovatie. Onderaan elk hoofdstuk staan “lessen” en “bonustips”.  Vaak spreken we over “best practices”. Nauta heeft de moed om te spreken over een failed practice study. Ook thans zijn de berichten weinig vrolijk.

Innovatieplatform-rapport-vanderhoeven-scheepbouwer

Zesde Sleutelgebied Zie Hoofdstuk 22

Het blijft zoeken

Na lezing van dit boek zal menigeen begrijpen waarom het in de Gezondheidszorg met innovatie niet altijd goed wil vlotten. Specifiek voor wat betreft eHealth en domotica blijft het naar mijn mening nog zoeken naar de spreekwoordelijke hoekpanden. Maar misschien denken mijn lezers daar anders over en hebben ze “hoekpanden” gesignaleerd?