Focus Cura meest Innovatief

Nominatie

Jury:’Daadwerkelijk in praktijk brengen’

Zorgonderneming Focus Cura door FD benoemd

Tijdens een spetterende galafinale in het Porsche Centrum Amsterdam zijn op 30 november 2011 de winnaars bekend gemaakt van de prestigieuze landelijke FD Gazellen Awards voor de 100 snelst groeiende bedrijven van Nederland. Als meest innovatieve bedrijf van Nederland benoemde de jury dit jaar zorgonderneming Focus Cura uit Zeist met de woorden: “Wie wil er nu niet langer in eigen huis blijven wonen? De impact van deze onderneming op de zorg is enorm en maatschappelijk zeer relevant!”

Competitie

In de categorie Innovatie was de gezondheidszorg sterk vertegenwoordigd. Naast Focus Cura waren de andere genomineerden Stichting Buurtzorg en Heart for Health (Cardiologie Centra Nederland). Bij de beoordeling heeft de jury vooral gekeken naar de maatschappelijke impact, de manier waarop de innovatie ook daadwerkelijk wordt toegepast en leiderschap van de ondernemer. Succesondernemer en jurylid Kees de Jong: “Focus Cura onderscheidt zich doordat het niet alleen innovaties op de tekentafel weet te verzinnen maar ze ook daadwerkelijk in de praktijk weet te brengen. Doorslaggevend voor de jury is dat Focus Cura dankzij haar innovaties de zorg echt verandert. De diensten van Focus Cura dragen zo bij aan de beschikbaarheid voor zorg in de buurt, onmisbaar de komende jaren”.

Oproep Daan Dohmen

Na het in ontvangst nemen van de prijs deed Daan Dohmen (32) een oproep aan alle 239 succesvolle ondernemers in de zaal: “de gezondheidszorg staat aan de vooravond van een solidariteitscrisis die we alleen met elkaar kunnen oplossen. Laten we onze kracht als ondernemers inzetten om de zorg te verbeteren. In het bijzonder voor al die ouderen die een eenzame kerst tegemoet gaan en onze betrokkenheid heel hard nodig hebben.”

PAL4 (FocusCura) op 50Plusnet.nl

Prestatie

Focus Cura Zorginnovatie, door Daan opgericht in 2004 en nu een bedrijf met bijna 100 medewerkers en samenwerkingsverbanden met vele thuiszorgorganisaties, verzekeraars en ziekenhuizen, ontwikkelt diensten om senioren zo lang mogelijk zelfstandig thuis te kunnen laten wonen. Naast zorginnovaties in de thuiszorg zet Focus Cura zich in toenemende mate middels eHealth in om ook medische zorg ‘in de buurt te brengen’. Recente voorbeelden zijn hartfalenbewaking en terminale kankerzorg thuis en de samen met medisch specialisten van het UMC St. Radboud ontwikkelde videodienst FaceTalk waarmee via de iPad aan de huisarts en diens patiënt op afstand ondersteuning wordt verleend zodat een ziekenhuisopname wordt voorkomen.De innovaties van Focus Cura dragen direct bij aan de zelfredzaamheid van patiënten en een verlaging van de kosten van zorg terwijl kwalitatief hoogwaardige zorg ‘in de buurt’ beschikbaar is.