Eenvoudig Expertsysteem

Expertise

Medische Vertaalkaart

Ambities

Nu de ambitieuze plannen rond het EPD (elektronisch patiënten dossier) tenminste in de ijskast zijn beland, is het toch weer even ‘roeien met de riemen die je hebt’. Soms moet het gewoon simpeler. De Medische Vertaalkaart voldoet aan dit principe.

Ook de laaggeletterde of anderstalige kan met dit systeem omgaan

Terwijl toch de ambities niet gering zijn, want achter de medische vertaalkaart ‘hangt’ een heus Medisch Expertsysteem Zoals aangegeven op de betreffende website:  het Expertsysteem van Valetudo interpres is ontwikkeld om communicatieproblemen tussen arts en patiënt tot een minimum te beperken en de diagnose te verbeteren.
De patiënt voert onbevoordeeld zijn ziekteverschijnselen via internet in het Medisch Expertsysteem in. Via het de Medisch Expertsysteem kunnen desgewenst de antwoorden op de vragen digitaal een-op-een worden vertaald in de taal van de arts.

Stichting Historisch Verpleegkundig Bezit  (Amersfoort)

Diagnose

Het Medisch Expertsysteem vergelijkt alle door de patiënt ingevoerde ziekteverschijnselen met de ziektebeelden die zijn opgenomen in het systeem. De arts krijgt de ziektebeelden in het scherm die het meest overeenkomen met de ziekteverschijnselen ingevoerd door de patiënt. Indien er meerdere mogelijke ziektebeelden overblijven, krijgt de arts de vragen in beeld die hij nog moet stellen om ziekten uit te sluiten.Na het stellen van de diagnose door de arts, krijgt de arts de behandelmethode aangereikt om de ziekte te bestrijden. Daarnaast krijgt de arts tevens de bijbehorende medicatie aangereikt door het Expertsysteem.De arts blijft te allen tijde verantwoordelijk voor de juiste diagnose, maar de patiënt kan hem of haar hierbij het beste helpen. Het Medisch Expertsysteem is een effectief hulpmiddel hierbij. Een tolk is immers niet altijd in de buurt.

Binnenkort hier het aangekondigde filmpje (is nog preview)