Een regiohack (op)zetten

Regiohack

Datajournalistiek in precies 30 uur

Aanpak

Probeer zoveel mogelijk vragen en verrassende invalshoeken bij je onderwerpen te bedenken. Hoe kun je dit in beeld brengen? Wat gebeurt er als je bepaalde gegevens met elkaar combineert? Wie heeft deze gegevens en hoe kun je eraan komen. Welk verhaal kun je vertellen als je deze gegevens hebt opgediept. En wat zou je er nog meer mee kunnen: zit hier een dienst in, een service, een geweldige app?

Hoofdkwartier  Saxion Enschede (8e etage)

Journalistieke vraag

Quote “RegioHack is een project waarin programmeurs en journalisten met elkaar samenwerken om journalistieke informatie uit openbare bronnen te halen, ontsluiten en presenteren. De journalisten geven een groep jonge en gretige programmeurs een simpele en duidelijke journalistieke vraag”

Gezondheidszorg

Team 5 heeft op zich genomen datajournalistiek in te zetten bij regionaal onderzoek over een chronische aandoening. Geen sinecure, want er zijn zoveel stakeholders. De plannen worden al doende nog wel eens gewijzigd. Nieuwsgierig? Nader bericht volgt.

Evaluatie

Aan de hand van al dit materiaal, de opmerkingen van de deelnemers, de statistieken en uiteraard het eindproduct kunnen volgende edities van RegioHack nog beter worden georganiseerd.