Early Bird

Robirds

Primeur

Clear Flight Solutions

Het You Tube filmpje, opgenomen in een Engels heuvellandschap overtuigt. “Mag dat nog wel?”, luidt mijn eerste vraag aan de onderzoeker en oprichter Nico Nijenhuis van Clear Flight Solutions. Immers drones  en aanverwanten worden op het moment geweerd. Zeg maar een moratorium.

Drones zijn het niet!

Drones is meer een naam die gebruikt wordt voor militaire onbemande toestellen die hoog autonoom een missie uit kunnen voeren, aldus Nico Nijenhuis. De huidige officiele term is RPAS, Remotely Piloted Aircraft System, maar de term UAV (Unmanned Aerial Vehicle) of UAS (Unmanned Aerial System) worden ook nog vrij regelmatig gebruikt.
Lees ook meer op RoboNed.

Ontmoeting

Klanten?

Op de vroege ochtend van 4 otober 2013 (ook nog eens Dierendag) -op weg naar een afspraak- tref ik de heren (Ramon Wind, rechts op de foto, is piloot) in een gang van het Carré gebouw op de Universiteit Twente. Zij lopen met een kist en losse vleugel van iets wat imponeer als een roofvogel. Dit is een absolute primeur! Zij hebben goed gekeken hoe vogels vliegen en voilà! Wie zijn je klanten?

Nico Nijenhuis legt het uit: