€5670 voor PACMED

……een heuse start-up met een eigen kantoor, logo en website!

Zo staat het op de website van de Nationale DenkTank: Pacmed, oplossing van de Nationale DenkTank 2014 over big data, is inmiddels een heuse start-up met een eigen kantoor, logo en website! Bekijk de website . Begin november 2015 waren oprichters Willem en Wouter te gast op de Exponential Medical conferentie van de Singularity University in Californië, en mochten zij hun plannen voor Pacmed pitchen aan een internationaal gezelschap. Ondertussen werken de heren hard verder aan een prototype, en staat de lancering van een pilot voor 2016 op het programma.

Pitch
Op 1 juni 2016 pitcht PacMed met een hele reeks andere startups bij gelegenheid van de Sustainable Healthcare Challenge (#SHC2016). Het event vindt plaats in de fraaie burelen van Mediq  Een propvolle zaal uitkijkend op Leidsche Rijn en de A2 bij Utrecht. De heren komen een ronde verder (beluister audio track). Inmiddels is -na juryberaad- het aantal pitchers (spreektijd 3 minuten) gereduceerd tot een vijftal.

Pitch (3 minuten)

Bieding
Uiteindelijk beslist het publiek wie de winnaar zal zijn. Dat gebeurt via een ‘live’ biedingsysteem, waarbij sponsors geldbedragen (vouchers)  toezeggen aan de starter(s) van hun voorkeur. Maar ook -en dat maakt het naar mijn smaak speciaal- worden diensten en support in natura aangeboden door het publiek. Nu waren dat vooral sponsors, maar ook ik heb geaarzeld of ik mijn expertise zou aanbieden. Een volgende keer? U moet daarbij denken aan een aantal uren brainstorm, 2 uur analyse van businessplan, aanbod om netwerk in te schakelen, een publicatie enz. PacMed spant uiteindelijk de kroon en gaat naar huis met €5670.
Een terechte winnaar
Misschien blijft de lezer zitten met de vraag wat nu zo innovatief is aan PacMed. Mijns inziens zit dat in de inzet van data uit de concrete medische praktijk (en dus niet bijvoorbeeld declaratiedata) ter ondersteuning van de zorgverleners. Laat PacMed maar aanvullen en tevens vertellen waar de prijs (het geldbedrag) voor bestemd is.