Durftevragen OR dtv

Onderschatting aantallen?

Booleaans zoeken

##

Een eerdere suggestie van een medewerker van Fichline: “Kan het kloppen dat je in jouw grafieken alleen de hashtag #durftevragen hebt gebruikt? Want tegenwoordig gebruiken veel mensen daarvoor ook de hashtag #dtv (want minder tekens). Ik heb het idee dat wanneer je zoektermen Booleaans combineert: durftevragen OR dtv, dat je dan veel meer resultaten zult zien”. Een interessant punt. Ik herinner mij dat er in een eerdere fase een controverse was over welk van de beide zoekterm nu de voorkeur verdiende.
Nu heb ik de suggestie opgevolgd. Voor de combinatie van Tweets zie je inderdaad een flink volume (elk balkje vertegenwoordigt de aantallen in een tijdvak van drie uur) over de afgelopen dagen.

#Durftevragen / #dtv

Bijna gelijkspel

De onderstaande verdeling laat zien dat de verdeling van gebruik Hashtag #durftevragen (geel, 877) of #dtv (groen, 892) bijna even groot is in het afgelopen kwartaal. Zeker wordt soms in een en dezelfde tweet beide hashtags gebruikt, maar toch…de suggestie is dat de verdeling willekeurig is en dat bevestigt de suggestie van Finchline.

Suggesties

Dit is nog maar een deel van de tools die ter beschikking staan. Nieuwsgierig geworden? Dan zelf eens aan de slag gaan. Misschien ook nieuwe inzichten over dit thema? Reageer gerust!