Drone for Fun

Tetracopter

Stadsfestival Zwolle

Unieke beelden

Ook ik heb vroeger met modelvliegtuigjes gespeeld. Vliegers opgelaten. Een vriend had een motorvliegtuigje (althans de bouwdoos;ik geloof niet dat deze ooit gevlogen heeft). De laatste jaren zijn er de Drones en Helicopters. De laatstgenoemden worden steeds goedkoper en kunnen worden uitgerust met camera’s, eventueel voor (live) streaming videobeelden van hoge kwaliteit. Het vraagt wel enige oefening. Op de avond van 6 september 2012 fotografeerde ik dit tafereel. Op een platbodem aan de ‘Buitenkant’ werd serieus gesleuteld aan deze indrukwekkende ..copter.

Professioneel

Later blijkt dat het een professioneel bedrijf Cloudshots is. Samenvattend: Low Altitude Aerial Photographers. Wat de bedoeling is wordt al snel duidelijk. Een flink eind verderop is rond de Thorbeckegracht het Zwols Stadsfestival gaande. Een stemmig evenement dat zich het best laat vergelijken met het Prinsengrachtconcert, maar dan met wat meer lichte muziek ( deze avond Frank Boeijen). Een fragment is op dit korte filmpje te zien (laatste gedeelte).

Showcase

Vragen

Deze toepassing verspreidt zich snel. Er doemen meteen wel vragen op. Veiligheid, Privacy, overlast enz.??  Vooralsnog vormt dit speelgoed een prachtige aanwinst!