Dr.Frank: een nieuwe man in je leven!

Dankzij Frank

“nieuwe man”

Treffende uitspraak

Deze uitspraak kwam uit de mond van een relatie!  Daarbij doelde zij op het boek van Dr.Frank dat haar liefhebbende echtgenoot voor haar had aangeschaft. Dr.Frank van Berkum heeft met succes de weg gevonden naar zoekende zielen, die iets aan hun gewicht of obesitas willen doen. Het boek blijkt een kaskraker!

Fraaie uitgave

Het moet gezegd worden dat het een fraaie uitgave is geworden. Frank van Berkum ken ik als een enthousiaste en ondernemende internist. Hij heeft zijn sporen verdient met osteoporose (botontkalking) en (preventie) tropische ziekten ( via  Travel Health Clinic).

Proefschrift

Dezer dagen kreeg ik het proefschrift van Stijn Soenen (Maastricht) in handen dat hij op 22 januari 2010 verdedigde. De eerste stelling luidt: Handhaven van de dagelijkse absolute eiwit inname tijdens energierestrictie optimaliseert verlaging van lichaamsgewicht. De volgende (2e) stelling sluit aan met de opmerking dat een (hogere) eiwitinname van  1,2 gram/kg lichaamsgewicht effectiever is dan 0,8 gram/kg. Dus het  lijkt wel goed te zitten met de uitgangspunten van Dr.Frank, die vanuit zijn  Previtasteam heeft bijgedragen aan het tot stand komen van het proefschrift.