Ik bestrijd overgewicht,niet de VTDK

Op 9 juni 2011 vond in Utrecht de langverwachte tuchtzaak plaats van de Vereniging tegen de Kwakzalverij (VTdK) tegen Dokter Frank (Internist Frank van Berkum). De zitting, die openbaar was had een opmerkelijk beloop.

De voorzitter van dit rechtscollege suggereert de aangeklaagde (Frank van Berkum) om een klacht in te dienen tegen klager Renckens (VtdK)

Dit is een zeer ongewone uitspraak. Een eerste reactie naar de pers vandaag van Frank van Berkum ‘Ik bestrijd overgewicht en niet de VtdK’. Over 2 maanden volgt een uitspraak. Deze kwestie zal de gemoederen de komende weken ongetwijfeld bezig blijven houden. Zie hier nu ook Medisch Contact van heden.
———————————————————-

Bericht 22 mei 2010

Hoeveel critici zouden het boek “Gezond slank met dokter Frank” werkelijk in handen hebben gehad?

De Vereniging tegen de Kwakzalverij (VtdK) ziet kennelijk graag dat de KNMG haar klacht behandelt via de Tuchtraad.  Het “blaming and shaming” krijgt daarmeee onaangename trekjes.

Website Vereniging

Het is daarbij merkwaardig dat door de Vereniging op de website een medicus wordt aangehaald die als auteur in “Sport & Fitness Magazine, nr. 156/2010” in dit verband schrijft :“Tukkers opgepast. Ik zou mijn locale ziekenhuis niet echt meer vertrouwen”.Weet de Vereniging dat die auteur ook een website onderhoudt waarop staat:

OnLine Sportconsult

Een Poll met de vraagstelling “Dieetgoeroe dr.Frank misbruikt zijn status als arts”  vind ik trouwens ook voor een gerenommeerd Medisch Contact op het randje (geen open vraagstelling).

Reactie auteur in MC 20 (Vergroten?Dubbelklik!)

Ik vrees dat zeer menselijke trekjes als afgunst en zelfs broodnijd een rol kunnen spelen.Wat betreft de wetenschappelijke kant van het verhaal denk ik dat daar veel over te zeggen valt. Daar gaat het mij niet primair om. Wel lees ik in een samenvatting van het aangehaalde proefschrift van Stijn Soenen (Maastricht) het volgende: