Dompleinschool

Destijds Lagere School

Thans UCK

Utrechts Centrum voor de Kunsten

Dezer dagen was ik in Utrecht vanwege een werkbezoek. Meestal ben ik dan wat eerder met de trein vanuit Zwolle. Een goede aanleiding om even op mijn vierkante meter op het Domplein te gaan staan. Vlak voor de ingang van de voormalige Lagere School.  Als u dit niet snapt dan verwijs ik u naar hier. Daarna bezocht ik deze voormalige Dompleinschool. Om precies te zijn, de Marnixzaal.

Marnixzaal

Kerkzaal

Omdat het voorjaarsvakantie was, bleek de Marnixzaal in de voormalige Dompleinschool gewoon open. Daaraan heb ik herinneringen zoals het klassikaal kijken naar zwart-wit films, maar ook een optreden als herder (2e van rechts) in een Kerstspel. Die foto zal misschien dateren uit 1957. De details zijn nu wel belangrijk, want je ziet naast mij een tweetal (zwarte) collectezakken aan een ‘hengel staan. Ook de lange banken herinner ik mij maar al te goed.

Kerkbanken

Er werden dus kerkdiensten gehouden. Vandaar ook de kerkbanken die thans boven op de omloop staan. Die zouden moeten kunnen spreken!  Een zwierige Latijnse tekst boven de vensters is kennelijk weggehaald??  De zaal is nu uiteraard meer functioneel en geschikt voor uitvoeringen met publiek. Geen dranken en etenswaren meenemen!