Diabeter jubileum

Het Diabetesbehandelcentrum bestaat vijf jaar

Diabeter, behandelcentrum voor kinderen en jong volwassenen, heeft 1 december 2011 in Den Haag…

Het jubileumboekje aangeboden aan minister Edith Schippers van Volksgezondheid

Het eerste exemplaar wordt officieel overhandigd door Steffie Peelen (14) en Britt Weenink (7), die beiden vanaf het begin in 2006 bij Diabeter onder behandeling zijn. Voor de oprichters van het centrum, de kinderartsen dr. Henk Veeze en dr. Henk-Jan Aanstoot, is deze bijeenkomst op het ministerie van VWS ook een mooie gelegenheid de minister te wijzen op het belang van goede diabeteszorg voor kinderen en jongvolwassenen.

Foto:

Het jubileumboekje van de Stichting Diabeter wordt op 1 december 2011 aangeboden aan minister Edith Schippers van Volksgezondheid, met verder van links naar rechts de kinderen Britt Weenink en Steffie Peelen, en de kinderartsen Henk-Jan Aanstoot en Henk Veeze.

Multidisciplinair

De Stichting Diabeter is gestart in het najaar van 2006 om de diabeteszorg voor kinderen en jongvolwassenen te optimaliseren. In het zelfstandige behandelcentrum wordt de zorg geleverd door een multidisciplinair team. Er zijn vestigingen in Rotterdam, Deventer en Veldhoven. Inmiddels zijn er meer dan twaalfhonderd personen onder behandeling. Diabeter functioneert als een kleinschalige zorginstelling die zich uitsluitend richt op diabetes­zorg, en streeft naar een complicatievrije toekomst voor kinderen met diabetes door tijdig te starten met intensieve behandeling en begeleiding. Diabeter werkt kosteneffectief, mede doordat er voor de kinderen beduidend minder ziekenhuisopnames nodig zijn. Diabeter is uitgegroeid tot een van de grootste centra van Europa, is erkend als ‘EU-Center of Reference’ en draagt ook bij aan onderzoek en aan de opleiding van professionele zorgverleners.

Jubileumboekje

Ter gelegenheid van het eerste lustrum is een kleurrijk jubileumboekje verschenen met informatie over Diabeter en interviews met kinderen (zoals Steffie Peelen), de oprichters dr. Henk Veeze en dr. Henk-Jan Aanstoot en enkele enthousiaste medewerkers. Ook de pioniers van het eerste uur, kinderarts prof.dr. Mu Bruining en diabetesverpleegkundige Janny de Visser, en de zangeres Anne Hoogendoorn (Voice of Holland) komen aan het woord. En verder zijn er felicitaties van DVN-directeur Maarten Ploeg en Anita Dijkhuizen, voorzitter van de Expertisegroep KinderDiabetesVerpleegkundigen (EKDV). Het boekje schetst een duidelijk beeld van het ontstaan, de geschiedenis en de huidige werkwijze van Diabeter.

Foto:

Minister Edith Schippers van Volksgezondheid toont belangstelling voor de insulinepomp van Steffie Peelen.

Het jubileumboekje “Op weg naar een toekomst zonder diabetescomplicaties” (36 pagina’s tekst en foto’s) wordt rond 8 december toegezonden aan alle relaties van Diabeter. Wie dan geen boekje ontvangt, maar wel belangstelling ervoor heeft, kan dit kosteloos bestellen via info@diabeter.nl.