Derde Rijk stort ineen

Flyer…

Althans afgeworpen..

 Vliegende Hollander in oorlogsjaren afgeworpen door geallieerde luchtmacht

Als scholier heb ik vele malen dit krantje van 29 april 1945 gespeld. Het was een van de zaken die mijn vader had bewaard. Jarenlang heb ik mij afgevraagd waar dat krantje toch gebleven zou zijn. Dat raadsel is opgelost.

Collectie T. te Gussinklo

Talloze Ringbanden

Mijn vader heeft talloze documenten, krantenberichten, foto’s en kaarten bewaard en ingeplakt in ringbanden (formaat folio). Een enorm aantal. Na zijn overlijden was destijds mijn suggestie om de inhoud te digitaliseren. Henk en Niels te Gussinklo hebben dit monnikenwerk op zich genomen. Vandaag snuffelde ik door de digitale bestanden en….Het gelukkige resultaat is dat de betreffende ‘Vliegende Hollander’ terecht is. Hoe verrast zou mijn vader zijn geweest dat wij later het graf van William te Gussinklo hebben ontdekt.William, die juist in deze maand april 1945 sneuvelde tijdens het offensief in Duitsland.Lees hier.