Geen donker continent meer?

Hoe is het een jaar na dato? We gaan het Philips vragen!

Destijds: Officiële aftrap voor Philips Cairo to Cape Town Tour, met Ruud Gullit en Right To Play

Naar schatting hebben 560 miljoen Afrikanen ’s avonds geen verlichting en is er een snel groeiende vraag naar innovatieve, medische oplossingen die de kwaliteit van de gezondsheidszorg in Afrika op een hoger plan kunnen brengen. Tegelijkertijd laat het continent grote potentie zien met een rappe economische groei (3-4% in 2009, bron: The Economist 2010).

———————————————————————————————————————————————————–

Bericht 21 mei 2010

Als het aan PHILIPS ligt : licht in Afrika

Ja een (ver)licht continent

Solas

Verlengen van de dag dank zij een aantal toepassingen van zonnecellen (solar) in combinatie met LED-lampjes. Bij de aftrap in Artis op 26 mei 2010 laat Harry Hendriks ( voorzitter van de directie van Philips Electronics Benelux) er geen onduidelijkheid over bestaan: ‘PHILIPS ziet grote kansen’.Er zijn eigenlijk geen leeuwen en berenop de weg. Wel merkt hij tijdens de presentatie tamelijk laat dat in de Manegezaal een levensgrote tijger een aanloop neemt. Hendriks mag wel op de uitgestoken vinger passen.

Duurzame en betrouwbare energie en verlichting

Dit alles laat onverlet dat PHILIPS een aantal uitermate interessante produkten presenteert die op diverse manieren het leven in Zuidelijk Afrika kunnen veraangenamen.
Het betreft apparatuur die in allerlei vormen en maten duurzame en betrouwbare energie en verlichting levert.