18 april 2019 om 14:27 uur door Jan Taco te Gussinklo
Opmerkelijk genoeg waarschuwen diverse stafmedewerkers tijdens hun voordracht dat ze schorre stem hebben. Is het Meertens Instituut dan toch het stoffige gedateerde instituut waarvoor het soms wordt gehouden? Zeker, er is een grote boekenkast in de koffiekamer (waar zo’n twintig journalisten en communicatiemedewerkers op deze zonnige dinsdagmiddag zich verzamelen). In de gang is er ‘het bureau’ (Voskuil). En een enorme bibliotheek onder de dakpannen in het naast gelegen grachtenpand.

Databanken
De voornamenbank, de dialectenbank, de volksverhalenbank zijn digitaal te benaderen. Databanken zijn echter tegenwoordig helemaal hot, want ze bieden totaal nieuwe inzichten en mogelijkheden. Het aantrekken van taal-en spraaktechnoloog Antal van den Bosch als directeur is m.i. veelzeggend. Dus stoffig? Beslist niet.
Op 19 maart was een groep VWN’ers te gast bij het Meertensinstituut.
Jan Taco te Gussinklo doet verslag.
Lees verder
Tags: Dialect, digitaal, Taal, tekst
Geplaatst in Cursus, Social media | plaats reactie »
17 mei 2016 om 16:26 uur door Jan Taco te Gussinklo
EHealth een blijvertje. Geen Hype
Een blijvertje en geen hype. Dat is een zekerheid wanneer je praat over eHealth, Telemedicine, Zorg op afstand of hoe je het verder maar wilt noemen. Maar succes en teleurstelling liggen dicht bij elkaar. Dat hebben heel wat pioniers moeten ervaren. Wat verstaan we onder eHealth? Hoe ontwikkel je vorm en inhoud van eHealth. Wie is je doelgroep. Zomaar wat vragen die opkomen als je er even over doordenkt. Op een systematische wijze komt het allemaal voorbij in de (Engelstalige) cursus van zes weken, die binnenkort van start gaat. Een cursus die afgesloten kan worden (tegen betaling) met een certificaat. De Universiteit Twente heeft een uitstekende naam waar het gaat om de integratie van menswetenschappen en techniek. Dat komt tot uiting in deze laagdrempelige, plezierige cursus, die door een breed publiek vanuit huis te volgen is. Gewoon doen. Deze trainingsvorm is een MOOC. Massive Open Online Course, die letterlijk en figuurlijk grenzen overschrijdt. Want er wordt gebruik gemaakt van multimedia en meerdere trainers, er is interactie met trainers en onderling, maar ook vallen landsgrenzen weg. De landsgrenzen komen vast wel weer ter sprake, wanneer we gaan vaststellen dat cultuur en regelgeving (de context dus) van belang zijn. Dat wordt dus zeker spannend.

Opgelet
De initiatiefnemers (Saskia Kelders, Lisette van Gemert-Pijnen, Floor Sieverink en Hanneke Kip van de Centre for eHealth & Wellbeing Research Universiteit Twente) kijken er naar uit om cursisten te verwelkomen. In de cursus eHealth gaat het om het combineren van Psychologie, Technologie en Gezondheid. In de eerste week zal eHealth door via informatie over achtergronden en voorbeelden nader worden geïntroduceerd. Belangrijke beginselen zullen worden beschreven en er volgt een kennismaking met het ontwerpen, de implementatie en evaluatie van eHealth-technologieën. De cursist krijgt volop gelegenheid om medestudenten te leren kennen en iets te leren van hun visie op en ervaring met eHealth. Er wordt een innovatieve aanpak geïntroduceerd van study groups om zo te communiceren met medecursisten. Dit wordt uitgelegd in de eerste week, dus ‘stay tuned’. Intussen kan de discussie over eHealth van start gaan op sociale netwerken. Gebruik daarbij de hashtag #FLeHealth. Probeer deze week ook om eHealth technologieën te identificeren in uw naaste omgeving. Misschien maken cursisten zelf gebruik van eHealth technologie of kennen ze misschien iemand anders die dat doet. Ook artikelen of blogs over eHealth zijn belangrijk. Maak een notitie, zodat dit als input voor de discussies in de eerste week kan dienen.

Richting de 5000 cursisten
De massaliteit is af te lezen uit het feit dat de teller van het aantal aanmeldingen al op 12 mei op 4485 stond. De grafiek toont het aantal digitale aanmeldingen (verticale as) vanaf 26 februari tot 12 mei 2016 (horizontale as). Een enorme stijging is er in de periode van 8-10 maart. Geen wonder, want op 8 maart stuurt facilitator FutureLearn een Nieuwsbrief naar (geschat 3 miljoen) volgers met de aankondiging van deze cursus. Er is nu nog tijd om vrienden en collega’s uit te nodigen om in te schrijven op de cursus en samen mee te doen. De steun van bekenden, kan de ervaring van online studeren verrijken. Ter herinnering, hier de cursuspagina waar ze kunnen zich inschrijven. Als dit de eerste FutureLearn cursus is, zal het even wennen zijn. Ga naar de pagina ‘How it works’. Ook is er meer hulp op FutureLearn de FAQ pagina.
Tags: Course, digitalisation, EHealth, Health, Healthcare, MOOC, Online, techmed
Geplaatst in Cursus, eHealth en Domotica, Geneeskunde | plaats reactie »
11 september 2014 om 7:09 uur door Jan Taco te Gussinklo
Human to Human
Content Marketing
Open Coffee, 10 september 2014
Anne van den Berg heeft de presentatie perfect voorbereid. Op elke stoel ligt een fraaie veelkleurige Flyer. Hierin details over haar samenwerking met Mirella Zwanenburg (grafisch vormgever). Er zijn tientallen belangstellenden op af gekomen ondanks het vroege uur (09.00 uur). De voordracht is het resultaat van een ‘battle of the pitches’ bij een eerdere versie van de maandelijkse ‘Open Coffee’ op de bovenetage van Hotel-Restaurant de Harmonie in hartje Zwolle. Anne van den Berg is ondermeer schrijver en ‘ghostwriter’.
Content

Vertrouwen
De aftrap begint met het stellen van een aantal open vragen. Wie draagt wel eens een reclamefolder voor aan zijn kinderen? Wie wacht thuis bij de televisie speciaal op de reclameblokken? Wie slaat onmiddellijk de advertentiepagina van de krant op? Lange tijd was dit de wereld van de marketing. Maar die wereld is definitief aan het veranderen. Wij vertrouwen de informatie niet meer! Hoe kan een oliemaatschappij duurzaamheid claimen, terwijl we weten dat olie wordt gedumpt. Een zakenbank die onze data wel wil verzamelen levert gefronste wenkbrauwen op.
De nieuwe wereld
Hoe kun je als bedrijf betrouwbaar zijn? In de nieuwe wereld draait het om kennis, authenticiteit en betrouwbaarheid. Hoe kun je zelf die stappen zetten? Dit is nu content marketing. Het markeert een verandering, waarbij kennis wordt gedeeld. Wat heb je te vertellen op je vakgebied. Een filmpje (gemaakt met GoPro camera) laat zien hoe Kevin Richardson stoeit met leeuwen in de wildernis. Be a hero. Een beter bewijs wat je met deze camera kan is er haast niet. Het laat zien wat de waarde is voor de klant. Het zorgt voor entertainment. En het is zeer vertrouwenwekkend.
Drie aspecten

Overtuigend
Aan de hand van cijfers laat Anne van den Berg zien, welke aantoonbare meerwaarde (bijvoorbeeld in bezoekersaantallen aan de website) content marketing kan opleveren. Even een onderbreking met een vraag vanuit publiek: dat kost toch ook meer tijd? Zeker, maar het levert ook wat op. Het contact is nu immers Human <>Human, aldus Anne. Iedereen kan er mee aan de slag. Het gaat om drie elementen creatie, curatie en cultivatie. Denk daarbij aan je ‘ droom klanten’. Er zijn zeven basiselementen: formuleer een missie, gebruik storytelling, maak vooraf een planning, kies een (media) kanaal, begin gewoon met creatie van content en tenslotte: meten= weten.
Tags: content, Curatie, Marketing
Geplaatst in Cursus, Diverse, marktwerking, Social media | 4 reacties »
4 juni 2014 om 8:40 uur door Jan Taco te Gussinklo
NFI
‘Mannetje voor malletje’
Daarbij wijst de onderzoekster in de lange gang naar een etage lager in het enorme gebouw van het NFI. Een twintigtal wetenschapsjournalisten bezoekt op 2 juni 2014 het roemruchte NFI (Nederlands Forensisch instituut) in Den Haag. Diverse onderwerpen passeren de revue. Zo ook de digitale wereld. Door middel van een Memory Tool Kit (MTK) kunnen data “veilig worden gesteld” zoals dat luidt in het jargon. Men spreekt over ‘reverse engineering’. Een knap stukje werk zeker als wij de toestand van een aantal informatiedragers in ogenschouw nemen. Hier komt ook dat bewuste mannetje om de hoek kijken, want die beschikt over die universele ‘lezer’ die gebruik maakt van POGO pins..
‘Informatiedragers’

Chip
Via POGO pins blijkt het mogelijk om de basis van de informatiedrager (chip) uit te lezen. Volgens kunnen specifieke vragen worden gesteld zoals het mailverkeer over een omschreven periode of opgeslagen beelden. Maar ook patroonanalyse vindt plaats . Als voorbeeld wordt genoemd dat als een heer een bezoek meldt aan een onbekende vrouw in een ver land dat op zich niets hoeft te betekenen, maar als dat zich herhaalt bij steeds verschillende vrouwen er mogelijk sprake is van een patroon. Voor zeer moeilijk te analyseren informatiedragers wordt soms gebruik gemaakt van dual-beam elektronenmicroscopie. Ook met encryptie weet men wel raad, alhoewel dit steeds lastiger wordt (wachtwoorden vinden). Ten slotte krijgen we de oranje Kooi van Faraday te zien, die speciaal is ontworpen voor de inauguratie (Koningsdag). Deze metalen kooi (isolatie!) wordt gebruikt om mobiele telefoons onmiddellijk veilig te stellen zodat niet vanaf een afstand data kunnen worden gewist. Een indrukwekkend facet van de werkzaamheden van het NFI.

Tags: Data, Encryptie, Forensisch, MTK, NFI, Pogo, VWN
Geplaatst in Cursus, Diverse, News | plaats reactie »
4 maart 2014 om 6:14 uur door Jan Taco te Gussinklo
Publieksacademie
Bloedziekten
Wat is bloed eigenlijk? Wat betekent het als blijkt dat je een bloed- of lymfeklierziekte hebt? Hoe wordt de diagnose gesteld? En welke behandelingen zijn mogelijk? Maak het mee vanuit de zaal of via de live webstream.
IPA in 2012 (Moderator Carla Honing)

Sprekers
De sprekers zijn hematoloog Juleon Coenen, laboratoriumarts Ellen Kramer en regieverpleegkundige hematologie Annelies Manenschijn. Ellen Kramer is werkzaam bij het Klinisch Chemisch Laboratorium van Isala en vertelt over hoe de diagnose voor een bloed- of lymfeklierziekte wordt gesteld. Juleon Coenen gaat dieper in op nieuwe medicijnen en op stamceltransplantaties. Door een stamceltransplantatie kunnen de stamcellen die zijn vernietigd door chemo- of radiotherapie, worden vervangen door goed functionerende stamcellen die het beenmerg herstellen. Annelies Manenschijn vertelt meer over de begeleiding van patiënten met een hematologische vorm van kanker en alles wat ermee samenhangt. Als regieverpleegkundige is zij een vast aanspreekpunt voor vragen, informatie en ondersteuning tijdens de diagnose, behandeling en nabehandeling.
10 maart Live Webcast
Juleon Coenen
Juleon Coenen (1955) studeerde Geneeskunde aan de Universiteit Utrecht. De vervolgopleiding tot internist werd gedaan in Heerlen. In de VU in Amsterdam werd deze opleiding afgemaakt; daarna deed hij vervolgens het aandachtsgebied Medische Oncologie en aansluitend het aandachtsgebied Hematologie in de VU. Hij is nog steeds dubbel geregistreerd. Hij werkt vanaf 1994 in Isala.
Ellen Kramer
Ellen Kramer heeft geneeskunde gestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. In 1986 behaalde zij haar artsexamen. Zij heeft haar specialisatie tot laboratoriumarts gevolgd in Dordrecht en deze werd afgerond in 1991. Direct daarna heeft zij zich gevestigd in Zwolle, het toenmalige Sophia Ziekenhuis. Ellen heeft zich binnen het laboratorium volledig gespecialiseerd in de diagnostiek van de hemato-oncologie (de kwaadaardige bloed en beenmergziektes). Daarnaast werkt zij mee aan stamceltransplantaties. Zij houdt zich bezig met de afname van de stamcellen en is ook verantwoordelijk voor de bewerking en de opslag daarvan. Ellen is lid van talloze besturen van wetenschappelijke verenigingen op haar vakgebied, is internationaal inspecteur van transplantatie centra en geeft veel onderwijs en een jaarlijkse masterclass diagnostiek.
Annelies Manenschijn
Na de afronding van de H.B.O.-V. in 1990 heeft Annelies Manenschijn (1968) het vak van (hemato-) oncologieverpleegkundige in diverse velden van de gezondheidszorg bekleed, zowel in het algemeen ziekenhuis als thuiszorg en stamceltransplantatieafdeling van het UMC in Utrecht. Sinds 2002 is ze werkzaam in Isala. Aanvankelijk als verpleegkundig consulent oncologie en sinds de oprichting van het Isala Oncologisch centrum is zij regieverpleegkundige hematologie. Binnen deze functie is zij ook werkzaam als verpleegkundig specialist, hiervoor heeft ze in 2009 de Masteropleiding afgerond aan Saxion in Enschede. Kwaliteitszorg en transplantatiecoördinatie zijn daarnaast taken waar Annelies zich intensief mee bezig houdt. In 2013 is ze uitgeroepen tot ‘Verpleegkundige van het jaar” in Isala, een titel waar ze erg trots op is.
Tags: haematologie, Isala, oncologie, Publieksacademie, Stamcel, transplantatie
Geplaatst in Cursus, Geneeskunde, News | plaats reactie »
12 februari 2014 om 16:43 uur door Jan Taco te Gussinklo
Isala
Publieksacademie
Maandag 17 februari 2014, 19.30 uur tot circa 21.30 uur
De overgang is een periode die met gemengde gevoelens gepaard kan gaan. Maar wat gebeurt er eigenlijk in je lichaam? Door de verandering van de hormoonhuishouding ervaren vrouwen, in meer of mindere mate, diverse fysieke en/of sociaal-psychische klachten tijdens de overgang. Het kan ook de seksuele relatie beïnvloeden. En wat betekent dit allemaal voor je partner en je omgeving? Tijdens de lezing van de Publieksacademie op 17 februari a.s. komen deze aspecten aan bod. Uiteraard is er ruime gelegenheid voor het stellen van vragen. Of stel uw vragen via Twitter onder vermelding van #IPA14.
Medische Vragen, Het Volk (10-01-1934)

Sprekers
De sprekers op deze avond zijn gynaecoloog Joke Schutte, gynaecoloog/seksuoloog Jeroen Dijkstra en verpleegkundig specialist Anneke Fransen. Joke Schutte gaat dieper in op de medisch inhoudelijke achtergrond van de overgang. Wat gebeurt er eigenlijk in je lichaam, en welke klachten kunnen ontstaan? Anneke Fransen is werkzaam bij de menopauzepoli van Isala, waar ze jaarlijks zo’n 300 vrouwen met overgangsklachten ziet. Zij gaat onder andere in op feiten en fabels over de overgang en mogelijke behandelingen. Jeroen Dijkstra vertelt meer over de relatie tussen de overgang en seksualiteit, een onderwerp waarover vrouwen én mannen anno 2014 nog steeds niet makkelijk praten.
Webcast
Joke Schutte
Joke Schutte (1977) is sinds 5 jaar gynaecoloog in Isala. Ze studeerde Geneeskunde aan de Rijksuniversiteit te Groningen en volgde bijvakken in de muziek-, theater- en cognitiewetenschappen. De opleiding tot gynaecoloog heeft ze gestart in het Medisch Centrum Leeuwarden, vervolgd in het Universitair Medisch Centrum Groningen en op 31-jarige leeftijd voltooid in Isala te Zwolle. Tijdens haar studie heeft ze een periode in Namibië gewerkt. Ze is gepromoveerd op het onderwerp ‘moedersterfte in Nederland’.
Joke is getrouwd met een huisarts en woont met haar man, twee katten, elf kippen en een haan in Zwolle. Samen met haar man maakt ze reizen naar mooie bestemmingen als Tibet, Nepal en de zijderoute. Daarnaast speelt ze piano en viool in onder andere het Hanze symfonieorkest. Ze kookt graag vegetarische maaltijden en loopt hard.
Jeroen Dijkstra
Jeroen R. Dijkstra (1974) is getrouwd en vader van 4 kinderen (9, 7, 5 en 1 jaar). Hij behaalde in 2000 Cum Laude zijn artsexamen aan de universiteit van Groningen. Hierna specialiseerde hij zich in de Verloskunde en de Gynaecologie in het Medisch Centrum Leeuwarden, het UMC Groningen en Isala in Zwolle. Hier is hij na zijn opleiding gebleven en sinds 2008 gynaecoloog. Zijn speciale aandachtsgebied is psychosomatiek en seksuologie. Hij heeft de polikliniek seksuologie opgericht in nauwe samenwerking met de eerstelijnszorg (huisartsen en fysiotherapeuten) en specialisten van binnen en buiten het ziekenhuis. Sinds twee jaar is de polikliniek uitgebreid met Marjolein Blankestijn, fertiliteitsarts en seksuoloog. Naast zijn gezin en werk is Jeroens grote passie onderwijs geven. In zijn vrije tijd mag hij graag racefietsen en mountainbiken.
Tags: climacterium, Gynecologie, iGLOWMEDIA, Isala, menopause, overgang, Publieksacademie, Zwolle
Geplaatst in Cursus, Geneeskunde | plaats reactie »
4 december 2013 om 16:34 uur door Jan Taco te Gussinklo
Isala
Publieksacademie 9 december 2013
Herstel van vorm en functie
Ongelukken, ziektes of aangeboren afwijkingen kunnen een enorme impact hebben op een mensenleven. Denk aan bijvoorbeeld ernstige beschadigingen van de hand door een bedrijfsongeval, het moeten laten amputeren van een borst door borstkanker of de aangeboren afwijking hazenlip. In zo’n geval biedt reconstructieve chirurgie vaak een uitkomst. Tijdens de lezing op de avond van 9 december 2013 vertellen onze artsen u meer over de mogelijkheden en innovaties op het gebied van reconstructieve chirurgie.
Impressie Ruben Gringhuis

Sprekers
De sprekers van deze avond zijn de plastisch chirurgen Peter Houpt en Max Overgoor. Beide sprekers zijn werkzaam bij Isala.
Live Webcast
Praat mee via Twitter
De lezing is ook te volgen via live webstreaming en met #IPA13 kunnen vragen via Twitter worden ingediend. Deze zullen tijdens de vragenronde of via de website behandeld worden. Praat mee via Twitter (#IPA13)
Tags: Isala, Plastische Chirurgie, Reconstructieve chirurgie, Zwolle
Geplaatst in Cursus, Geneeskunde | plaats reactie »
4 december 2013 om 10:32 uur door Jan Taco te Gussinklo
Blind in een Gidsland
Paul van Trigt
Een bredere kijk…
Na afloop van de promotie op 3 december 2013 is de boekuitgave van de dissertatie Blind in een Gidsland meteen aan te schaffen! Ook krijgt het publiek in de (volle) aula van de Vrije Universiteit tevoren al te horen dat het boek in braille, maar ook als luisterboek verschijnt. Paul van Trigt is al aan het inspreken….
Toelichting op thematiek proefschrift

Internationaal
Is dit boek het aanschaffen waard? Ik denk het wel, want het boek staat voor veel meer dan de niche, die blindheid en slechtziendheid nu eenmaal vormt. Zo is er de internationale context, mooi samengevat in het begrip Disability History, een aanpak die door Paul van Trigt is omarmd. Waarom zijn ontwikkelingen in Nederland in de 20e eeuw anders verlopen dan in Engeland? Volgens de promovendus is er een direct verband met de twee wereldoorlogen, waardoor Engeland te maken kreeg met zeer grote aantallen gehandicapten. Gehandicapten die zoveel mogelijk gereintegreerd moesten worden.
Nationaal
Maar ook in Nederland neemt blindheid en slechtziendheid het toch een bijzondere plaats in.
Dat leidde ook tot vragen vanuit de promotie commissie en een interessante discussie. De onrust die in de zestiger jaren (Dennenoord) woedde in veel sectoren van de zorg, ging veelal voorbij aan een instituut als blindeninstituut Sonneheerdt. Omdat dergelijke instituten vaak krachtige bestuurders hadden, ging de discussie veel meer over inspraak. Desgevraagd meent Paul van Trigt niet dat de religieuze achtergrond (die nadruk legt op hulpbehoevendheid) nog een extra aspect vormt. In zijn algemeenheid is het toch maar de vraag of verregaande re-integratie en gelijkstelling zou heilzaam is. Er bestaat zelfs een actiegroep “terug naar de bossen” …
Tags: blindheid, Braille, Handicap, Luisterboek, Reintegratie, Slechtziendheid, Sonneheerdt, VU
Geplaatst in Cursus, Geneeskunde | plaats reactie »
14 november 2013 om 13:17 uur door Jan Taco te Gussinklo
Ondernemende journalistiek
Hogeschool Windesheim
Paneldiscussie 12 november 2013
Af en toe ontstaat er een spraakverwarring. Waarover gaat het ook alweer? De crisis in de Journalistiek. Is er een toekomst voor de regionale journalistiek? We zitten in het journalistieke hart van de opleiding aan de hogeschool Windesheim. De Hogeschool die de rol als entrepreneur van de aanstaande journalist meer gaat benadrukken (lector benoemd).
Duidelijk is dat de transitie van print naar digitaal onverminderd doorzet. De reactie vanuit de krantenwereld is tamelijk laat op gang gekomen. Een teruggang van het aantal abonnees werd steevast opgevangen door een verhoging van de abonnementskosten volgens een insider. Dat gaat nu niet meer op. Ook de adverteerders maken een draai naar digitaal. eBay gaan content leveren!
Arie Jansen (Windesheim) interviewt Hans de Clerq (Manager Opleiding)

Achterstandswijken
Een puik gezelschap buigt zich over de thematiek. Zoals Alex Engbers (de Stentor) tijdens de paneldiscussie pakkend verwoordt :”De ruim dertienduizend Zwolse abonnees dragen feitelijk de nieuwsgaring voor heel de stad Zwolle”. In de achterstandswijken wordt nauwelijks nog een krant bezorgd is de ervaring van enkele krantenmensen. Is de krant dan voor de elite? Dan zou de berichtgeving anders dienen te zijn. Maar daarvoor is weer veel te weinig geld. Zeker, er zijn hoopvolle, kleinere initiatieven (De Correspondent). De jongeren (journalisten in opleiding) houden een pleidooi voor Blendle. Pay for Performance. Is de regionale politiek zich voldoende bewust van wat er gebeurt? René de Heer (Zwolle) duidelijk wel. Gaat de journalistiek straks in de richting van ondersteuning van de corporate identity. Dus meer naar het bedrijfsleven? Hoe kijken we aan tegen de scheve verhouding communicatieafdeling/voorlichting versus journalistiek? Volgens een van de aanwezigen qua aantallen inmiddels een verhouding van 15: 1. De discussie gaat na de officiële afsluiting naadloos door in de gang van het X-gebouw van de Hogeschool Zwolle. Een mooi evenement in de reeks Peper & Zout.
Tags: Blendle, crossmediaal, digitaal, journalistiek, Peper en Zout, Print, Reporter, stentor, transitie, Windesheim
Geplaatst in Cursus, Diverse, marktwerking, News | 1 reactie »
25 oktober 2013 om 8:21 uur door Jan Taco te Gussinklo
Internet
Zoeken voor journalisten
Denk als een document
Volgens Eric Hennekam is hashtag zoekdag al eerder gebruikt. Door een metaaldetectorclub…. Deze Internetzoekdag op een zaterdag is bij voorbaat al uniek en historisch te noemen. De combinatie van Henk Van Ess en Eric Hennekam is goed voor een volle collegezaal op 19 oktober 2013 in de Hogeschool Utrecht. Deze zoekspecialisten hebben een uitstekende naam! Een aantal slogans “denk als een document” of “verplaats je in een ambtenaar” worden er in gehamerd. Het gaat vooral om tekst opzoeken. In een onnavolgbare tempo worden de aanwezigen zowel voor als na de lunch vertrouwd gemaakt met zoektechnieken aan de hand van aansprekende voorbeelden. Google Translate, The Wayback Machine, The Next Web, Bing zijn een aantal tools die -vaak in combinatie- worden ingezet. Ik zit op het puntje van de stoel in de collegezaal!
Het duo Hemk van Ess (li) en Eric Hennekam (re)

Live Webcast
De aanwezigen worden aangemoedigd om via social media te reageren. Bovendien : het eerste uur van de Zoekdag wordt via live webstream uitgezonden, zodat ook thuisblijvers kunnen meedoen. Dan komt de melding dat #hastag zoekdag is doorgedrongen tot de top drie van ‘trending’ topics op Twitter. Tijdens de lunchpauze is ook nog eens een fantastische lezing van Martijn Kleppe. Hij weet ons te overtuigen van het feit dat we over een jaar of twee allemaal gebruik zullen maken van beeldzoeken. In een woord een memorabele en geweldige dag!
Tags: Archieven, Coinhunter, Freelancers, journalistiek, Livewebcast, Twitter, VVOJ, VWN, Zoekdag
Geplaatst in Cursus, Social media | plaats reactie »