Broadcast Yourself

iGlow Media

Geen omroep of krant nodig voor je boodschap

Paul van der Ham

Zoals Paul van der Ham van iGlow het in gewoon Nederlands zegt: “Geen omroep of krant nodig voor je boodschap” . Een uitstekend voorbeeld is dit weekend (september 2010) in Zwolle te beleven. Het Thorbeckegrachtfestival.

Een half etmaal televisie via Internet

De Provincie Overijssel is niet alleen de aanstichter, maar ook zelf actief betrokken bij de uitzendingen (bijvoorbeeld via het afnemen van interviews). Een compliment waard! Het Bevrijdingsfestival is  al een vingeroefening voor de nieuwe media. Het Thorbeckegrachtfestival blijkt een volledig en professioneel programma (zowel op de podia als via de televisie) met ondersteuning van 30-40 medewerkers (chapeau voor Deltion College) rond de televisie uitzending. Optredens op een tweetal podia worden continu via een straalverbindinggeregistreerd. Daarnaast is er nog een mobiele ploeg met veldreporters.  Slijterij Bloem aan de Thorbeckegracht vormt de stemmige locatie van de tijdelijke studio/regiekamer.
De hectiek is groot en de medewerkers zijn vast niet toegekomen aan een drankje?

Opschaling

Paul van der Ham is overal te vinden, zoals hier op het podium. Aan hem en iGlow is het te danken dat binnen een week is opgeschaald tot een volledige televisie uitzending. Naast de registraties van de optredens en het publiek zijn er ook regelmatig interviews (merendeels vanuit de studio) met tal van interessante mensen uit het culturele leven van Zwolle. Zo horen we dat het Fraterhuis als filmtheater landelijke furore maakt. Nieuwsgierig geworden? Via deze link.

Nieuwe mogelijkheden

De auteur is diep onder de indruk van de mogelijkheden van de inzet van televisie via Internet. Evenzo over de betekenis van de  inzet van sociale media zoals chatten en Twitter. De indruk bestaat dat menigeen zijn plannen heeft gewijzigd en naar Zwolle is gekomen. Live of Virtueel. Een verdere analyse zal dit in maat en getal moeten aangeven.Voor uw auteur is het duidelijk: broadcast yourself is een “must” voor grote evenementen. Maar zeker ook iets om aan te denken bij het organiseren van een congres of een beurs.