Boodlebangle

Innovatie

Vrij vertaald: geldarmband

Uitvinding zelf ontwikkeld

Jan en Louis (vader en zoon) Vloedbeld kunnen er met smaak over vertellen, als ik ze op 18 augustus in 2011 in Giethoorn spreek. Het is Jan’s enige uitvinding waar octrooi voor is aangevraagd en verleend. Door zijn kennis van de kunststofindustrie kan Jan Vloedbeld gemakkelijk het product de BoodleBangle in eigen beheer laten vervaardigen. We schrijven de zeventiger jaren van de vorige eeuw. Wat is de bedoeling? Destijds (en ook nu nog) zit vooral de huisvrouw verlegen om muntgeld voor de parkeermeter, winkelwagen en als wisselgeld of fooi. Het gebruik van de portemonnee is dan vaak lastig en onveilig (vakantie). Door de geldarmband heb je de contanten zo bij de hand. ‘Overigens past papiergeld er ook in, aldus mevr.Vloedbeld.

Jan Vloedbeld

Investering

Inclusief de matrijzen kost Jan dat wel 80.000 harde Nederlandse guldens.Iedereen is lovend over het product,dat in twee maten beschikbaar komt en in meerdere kleuren leverbaar is. Maar kopen ho maar (afgezien van een goede afzet in de kenniskring). De prijs is dan een gulden of zes per stuk. Totdat een kennis tijdens een vakantie in Tunesie bemerkt dat er locaal geregeld opmerkingen over worden gemaakt.

Boodlebangle met Euromunt

Export

Jan Vloedbeld ziet zijn kans schoon. Hij exporteert een aanzienlijke hoeveelheid naar Tunesie en weet zo zijn investering geheel terug te verdienen. Maar bij ons is het nooit een succes geworden.’En met de komst van het plastic geld is die kans verkeken’ aldus zoon Louis Vloedbeld. Op de octrooiensite Espacenet zijn de details nog eens na te lezen.

Vergroten? Dubbelklik!     Bron: Espacenet,  Octrooi, 1979