Bol.com nu Boel.com?

Assortiment BOL.com

Drogisterij artikelen

Uitbreiding zet door?

De titel is maar een woordgrapje.  Bovendien lukt het (althans mij) met geen mogelijkheid om de website boel.com te achterhalen (en deze is wel ‘bezet’).  Nee, de aanleiding vormt dit bericht:

METRO

Concurrentie

Het assortiment wordt uitgebreid. En stevig ook. Er komt een boel bij. Men spreekt over 30.000 producten. Directeur Michel Schaeffer is ervan overtuigd dat zijn bedrijf BOL.com  marktleider wordt op het gebied van drogisterij en parfumerie. Gestreefd wordt naar een top vijf positie binnen een paar jaar. De dienst “Mooi en Gezond” mikt op drempelverlaging voor de klant.  Receptvrije geneesmiddelen zijn vanaf half september te verkrijgen. De bijsluiter kan worden gedownload. Ook mogen bestaande partijen dit kanaal inzetten.  Aldus de berichtgeving in METRO. De groei van BOL.com weerspiegelt zich ook in onderstaande (staaf)grafiek, waarin de vermelding in de social media per maand is weergegeven. Deze is verdubbeld in een jaar tijd!
Bol.com op social media (bron: Finhcline Enterprise)

Opmerkelijk onderscheid

Bij de drogisterijketens wordt gevraagd of de klant nog een toelichting wil bij de aankoop van een zelfzorgmiddel. Of dat altijd adequaat toegaat kun je  je afvragen. Hoe dan ook wordt een vorm van zorgplicht ervaren. Bij BOL ligt de verantwoordelijkheid geheel bij de klant, die zelf initiatief moet nemen. Akkoord, er is een folder beschikbaar. Zal de service hiertoe beperkt blijven of wordt de dienstverlening juist uitgebreid. Want dat is ook een optie, zeker als men (medische) hulpmiddelen zou opnemen in het assortiment. De sky is the limit?  Opmerkelijk is dat er een grote afstand ontstaat tot de geneesmiddelen die wel op recept worden verkregen. Het verschil zit soms uitsluitend in de indicatiestelling en de ‘aanspraak’ op vergoeding. Denk eens aan de maagzuurblokkers. OnLine Farmacie heeft het niet makkelijk. Neemt BOL straks die hele BOEL ook over?