Blockchaintechnologie vindt ruim toepassing

Je ziet het pas als je het door hebt
Door een samenloop van omstandigheden ben ik betrokken geraakt bij de combinatie van blockchaintechnologie & gezondheidszorg of voedselveiligheid.
Het is voor mij niet altijd eenvoudige kost, maar ik ben wel in staat het belang in te schatten. Dat belang kan op diverse toepassingsgebieden liggen.
Dat is mij duidelijk geworden bij een aantal concrete casus binnen mijn netwerk. Ik heb daarover ook geschreven. Hieronder Idius Felix die in 2017 tijdens een beurscongres een toelichting geeft namens het Zorginstituut.


Internationaal
Maar mijn ogen zijn pas goed open gegaan sinds ik het voorrecht heb om geregeld publicaties te reviewen. Deze publicaties blijken voor een belangrijk deel afkomstig uit China. Daar pakt men het rigoreus aan. Maar ook Oost-Europa blijft zeker niet achter. Onlangs kreeg ik zo de verwijzing onder ogen naar een groot aantal partijen die blockchaintechnologie inzetten in de zorg. Die inzet kan heel divers zijn. Medisch-inhoudelijk, maar ook automatische uitbetaling (smart contracts).

Work in progress
Je kunt dus zondermeer stellen dat het speelveld in ontwikkeling is. Maar mijn indruk is dat de ontwikkelingen onstuitbaar doorzetten.
We moeten in Nederland goed opletten dat we van de partij zijn en blijven.
Het is voor mij ook duidelijk dat het combineren van blockchaintechnologie met sensordata, kunstmatige intelligentie (AI) e.d. gaat zorgen voor extra versnelling en meerwaarde/emergentie.
Websites
Zie hier een lijstje met websites. Rijp en groen. Het geeft een aardige indruk wat er momenteel allemaal gaande is.