Beste opleider specialist

Op 6 november 2010 wordt de prijs uitgereikt aan de opleider van de beste opleiding tot medisch specialist van Nederland. Deze prijs wordt één keer per jaar (in samenwerking met het Ministerie van VWS, de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst en de Orde van Medisch Specialisten) uitgereikt en omvat een geldbedrag van € 10.000,- te besteden ter bevordering van de opleiding. Wij willen u graag uitnodigen deze verkiezing en prijsuitreiking bij te wonen.

Artsen in opleiding tot medisch specialist (aios) konden vanuit heel Nederland zelf hun opleider nomineren voor deze prijs. Uit deze tachtig ingezonden opleidingen zijn de beste drie gekozen door een vakjury. Opleidingen werden beoordeeld op: 1) het opleidingsklimaat; 2) de rol van de opleider binnen de opleiding; 3) de houding danwel kwaliteit van de opleider; 4) mogelijkheden tot het doen van cursussen en de ruimte die hier voor wordt gecreëerd; 5) de mate van modernisering die de opleider implementeert; 6) de vorm, kwaliteit en kwantiteit van feedback.

De genomineerden voor de Opleidingsprijs 2010 zijn:

1.       dr. E. Berreklouw (cardiothoracale chirurgie, Catharina ziekenhuis, Eindhoven)
2.       mevrouw prof. dr. J.M.M. Hooymans (oogheelkunde, UMCG, Groningen)
3.       dr. P. Netten (interne geneeskunde, Jeroen Bosch ziekenhuis, ’s-Hertogenbosch)

Op 6 november aanstaande zullen deze drie genomineerde opleidingen de kans krijgen zichzelf te presenteren aan het publiek. Nadien kunnen de aanwezige aios hun stem uitbrengen op de opleider die volgens hen vindt dat hij/zij de beste opleiding tot medisch specialist van Nederland biedt. Direct aansluitend zal de prijs uitgereikt worden door voormalig minister van VWS, prof. dr. Els Borst, worden uitgereikt.

Opleider Dr.J.W. Imhof (Refereeravond 1976)

Signaal

Door het toekennen van een jaarlijkse opleidingsprijs hopen we dat we een positief signaal kunnen uitdragen aan opleiders die veel tijd en energie steken om een kwalitatief goede opleiding te kunnen waarborgen. Nog belangrijker vinden wij dat we hopen dat het overige opleiders stimuleert hetzelfde na te streven en daarmee de kwaliteit van de opleiding in het algemeen te vergroten. Dit kan uiteraard alleen als er veel media aandacht aan de winnende opleider geschonken wordt.