Beleef de Dagklok

Cor Wobma

‘De vanzelfsprekendheid voorbij’

Andere beleving

We rennen wat af in het dagelijks leven. Snel boodschappen doen, eten koken, eten naar binnen werken en hup daar gaan we weer op weg naar het volgende.
Terwijl we zo veel mogelijk tijd proberen te besparen door alles snel te doen, is het effect gek genoeg dat de tijd alleen maar sneller lijkt te gaan. Juist door dingen langzamer te doen, verander je je beleving pas echt!
Met de Dagklok van Dezijn beleef je de tijd echt anders.

Cor Wobma met zijn Dagklok

Diepgang

Cor Wobma (27) heeft niet zomaar een klok ontworpen en vervaardigd. Na zijn afstuderen 2 jaar geleden van de Hogeschool Windesheim (IPO =Industriele Produkt Ontwerpen), is hij na een jaar  gestart met DeZijn. In die naam moet tot uitdrukking komen dat de eigenaar zoekt naar meerwaarde en diepgang in zijn werk. De dagklok ‘loopt ‘op een in de Verenigde Staten vervaardigd uurwerk dat in 168 uur (7 x 24) rond draait. Alle  benodigde onderdelen van de eerste serie van 25 exemplaren heeft Cor in eigen beheer vervaardigd. Bijvoorbeeld met gebruik van een voor een paar tientjes in elkaar gezette vacuumvormmachine (een eigen vinding)

Een korte (!) toelichting :

Doelgroep

De klok is ongetwijfeld interessant voor trendwatchers (‘slow living’). Daarnaast zie ik kansen voor toepassing bij patienten met geheugenstoornissen. Maar misschien ook andere doelgroepen (autisme? kinderen?). De klok hangt nu ook in de wachtkamer bij de IC Beademing van het UMCG (Groningen). Meer informatie/bestellen via www.dagklok.nl