Beeldhorloge veelbelovend

Studieopdracht

Kun je kinderen en volwassenen “bij de les houden”?

De ontwikkelaars van beeldhorloge denken het te weten. Op de laatste dag (17 maart 2011) van beurs Zorg&ICT ontmoet ik ze bij hun geesteskind in een stand in de Jaarbeurshal te Utrecht.

Horloge

Het horloge heeft een tamelijk groot vierkant schermpje en werkt ook echt als een digitaal horloge. Lianne van Thuijl (ontwerper) demonstreert het systeem op de foto en via een filmpje.

Beeldhorloge is resultaat van studieopdracht

Icoontjes

Er verschijnen op gezette tijden mededelingen in de vorm van icoontjes.Een trilfunctie en een piepje attendeert de gebruiker. De programmering geschiedt heel eenvoudig via een software programma op een PC. Het horloge wordt ’s nachts weer opgeladen via een speciale wieg (cradle). Inmiddels is er al gunstige ervaring opgedaan met een proefserie. Die is uitgezet bij heel verschillende doelgroepen (luister naar filmpje). Op de folder staat een “testimonial”te lezen van  de moeder van zoon Bart (11 jaar) die nu veel gestructureerder functioneert dank zij de aanwijzingen via het beeldhorloge.

Meer toepassingen

Volgens mij zijn er meer toepassingen denkbaar. Misschien kunnen ervaringen met het digitale fotolijstje worden meegenomen? Verdere doorontwikkeling kan daarbij behulpzaam zijn.