Because the Night

Patti Smith

Aankondiging optreden

Radio 1

Ik kan het niet laten om deze video te plaatsen. Tenslotte is het weekend. Het filmpje is al 5 miljoen maal bekeken op YouTube. Directe aanleiding voor mijn activiteit vormt een berichtje op radio 1. De memoires van Patti Smith. Muziekjournalist Hester Carvalho over het boek ‘Just Kids’ van de Amerikaanse zangeres Patti Smith. In ‘Just Kids’ beschrijft Smith haar jonge jaren, het leven tussen kunstenaars als Warhol, Dylan en Ginsberg en haar liefde voor de fotograaf Robert Mapplethorpe. Dat gaat dus over een boek. Maar ook is er het bericht dat Patti Smith deze zomer optreedt in Paradiso. En dan komt een fragment, waarvan ik weer kippenvel krijg.

Patti Smith

Combinatie

Niet alleen de melodie, de tekst en het optreden van de zangeres vind ik prachtig. Ook het guitaarspel. Kon ik dat nou ook maar….