Banana Show

Effect

Kijk en vergelijk

Innovatief?

We weten het allemaal, bananen zijn zeer beperkt houdbaar gebleken. Door aantasting met schimmels die hun sporen achterlaten, zet al snel een bruinige verkleuring in van de schil. De bananen gaan hard in kwaliteit achteruit ( rotten) en menig banaan sneuvelt in de schappen van de supermarkt, op de markt of anders wel bij u thuis. Hieronder het resultaat van een week liggen in de huiskamer:

Onbehandeld


Maar als we nu een tros uit dezelfde lichting voorbehandelen met Nanocoating (EnvironX) dan is dit het resultaat na een week:

Behandeld

Bekijk ook deze eenvoudige montage van het praktijkexperiment:

Behandeld

Conclusie

Zijn we er daarmee? Beslist niet, want dit is geen geblindeerde of gecontroleerde (wetenschappelijke) test. Maar het smaakt naar meer (bananen). Zeker nu Panamaziekte wereldwijd oprukt.

Selectie Wikipedia

Rijpe bananen maken een gas aan waar ze verder door rijpen. De concentratie daarvan is groter in een tros bananen. Etheen is een hormoon in planten. Aldaar heeft het verschillende effecten. Eén ervan is dat gas wordt geproduceerd door sommige rijpende vruchten. Deze worden climacterische vruchten genoemd. Enkele voorbeelden van climacterische vruchten zijn appels, passievruchten, bananen, kaki’s, avocados en tomaten. de concentratie van gas is inderdaad groter in een tros, maar deze tros bevat ook meer massa dus maakt dat geen verschil.belangrijker is de temperatuur en de behandeling ervan.een banaan is een zachte vrucht, dit houd dus in dat je er heel voorzichtig mee om moet gaan en zeker niet moet kneuzen.bewaar een banaan altijd op kamer temperatuur, in de koelkast word hij vele malen sneller bruin. NB. Voorkom de aanraking met oudere bananen, leg nooit nieuwe bananen bij oudere, hierbij rotten deze ook sneller!