‘Alternatief’ voor Achmea?

Medisch Centrum Rhijnauwen

Oproep (quote) via een forum lijkt betekenisvol:

Heavy Metal

Heeft er iemand ervaring met het opsturen van haar naar het medisch centrum Rhijnauwen? Daar zit het Laboratorium voor nutrienten.
Uit het haar kunnen ze meten of je een zware metalen vergiftiging hebt, en dit is volgens mijn behandelaar de meest betrouwbare test om dat te meten.
Ik heb al een aanvraagformulier en een speciale envelop met gebruiksaanwijzing klaarliggen, maar ben benieuwd of er hier mensen zijn die bekend zijn met deze test?

Hoofdharen

Kennelijk worden hoofdharen geanalyseerd.Iets wat we kennen van de toxicologie. Achmeavordert een miljoen terug van de zorgaanbieders.

Certificering

Blijkens de website is het centrum voor de periode van 1 maart 2009-2012 ZKN gecertificeerd door KIWA N.V.
ZKN betreft de Vereniging van Zelfstandige Klinieken.
Opdrachtformulieren voor Lab onderzoek zijn zo te downloaden. Dat formulier bevat veel testen die beslist verder gaan dan basiszorg (en dus ook onderzoek van haren).
Omdat dit formulier kennelijk uit gaat van het op het zelfde adres gevestigde ELN (Europees Laboratorium voor Nutrienten) is verwarring denkbaar.

Homepage


Elders op de site staat dan ook:

Laboratoriumonderzoek voor 1e lijn direct toegankelijk (incl. advies)

Stel dat hier naar believen wordt aangeturfd door verwijzers is voorstelbaar dat een zorgverzekeraar daar een probleem heeft.Het muisje heeft volgens de krant een juridisch staartje.