3DprintNL 2013

Voortaan: AM

Additive Manufacturing

Veel medische toepassingen

Het is beslist een inspirerend event op 19 september 2013 in Zwolle. Het event 3DprintNL 2013.  Het 3D printen is helemaal hot en onttrekt zich aan de crisis, zoals een ieder kan vaststellen.

Maarten Valckenaers (Materialise)

Inspirerend

De combinatie van een vakbeurs, congres en panel bezorgt de 500 bezoekers merkbaar inspiratie. Er hangt een zinderende spanning. Overigens, zoals Folkert Vrijburg (Philips) toelicht moeten we als professionals voortaan niet meer spreken over 3D printen, maar over additive manufacturing, afgekort AM. Juist op het medische vlak gebeurt er bijzonder veel, betoogt Arjen Koppens (TNO). Heel veel fraaie voorbeelden zijn er bij marktleider Materialise (Maarten Valckenaers uit België),
Toen hadden we trouwens de officiële opening al achter ons en de openingslezing door Directeur Domein Techniek, Ineke van der Wal (Hogeschool Windesheim), Windesheim is oprichter van het lectoraat kunststoftechnologie (2008) en mede-initiatiefnemer van het succesvolle Polymer Science Park (PSP). Verdere samenwerking met bijvoorbeeld Hogeschool Stenden ligt in het verschiet.

3D scan

Pasfoto….

Een van de mogelijkheden is het scannen van objecten of personen. Voor dat laatste leent zich een van de aanwezigen. Zie ook het filmpje. Noteer maar vast 18 september 2014 voor de volgende editie (Emmen).

Filmpje