• Introductie
  • Twitter
  • Contentkanon Onderzoek
  • Over Jan Taco
  • Opdrachtgevers
  • Contact
> Publicist > Innovatiecoach
DBW weblog LinkedIn RSS
  • Laatste 5 berichten

    • Livestreaming-functie nu beschikbaar. Stemoscoop 11 januari 2021
    • Hemoclear als gamechanger. Ik denk het! 1 januari 2021
    • Twee Hitler zegels op de sluiting van de enveloppe. Een symbolische betekenis 28 december 2020
    • Zeeleeuwen zijn echt niet bezig met waarheidsvinding 24 november 2020
    • Wat ging hier uiteindelijk niet goed. Maar resultaten opmerkelijk! 16 november 2020
  • Tweets

    • @DutchBW 18 minuten

      Jan Taco te Gussinklo Hanneke Reinders Boeiende voordracht Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging-KNCV #mRNA #vaccineresearch… twitter.com/i/web/status/1…

    • @DutchBW 5 uren

      Jan Taco te Gussinklo From #southafrica #COVID19 #variant lessons learned..until now #vaccination #recognition #501Y #adaption lnkd.in/g_vS57W

    • @DutchBW 7 uren

      Jan Taco te Gussinklo Vaccinatie ondersteuning @_knaw @rivm @MinVWS @VWN @GGDGHORNL twitter.com/DutchBW/status…

  • Contactgegevens

    Koningin Wilhelminastraat 18A
    8019 AM Zwolle
    Tel: +31 (0)6 43 78 29 53
    Twitter: @DutchBW dutchbuttonworks@gmail.com
    www.dutchbuttonworks.com

eHealth-project

13 maart 2012 om 13:37 uur door Jan Taco te Gussinklo
 

Hogeschool Windesheim

Start eHealth-project

Sneller en aantoonbaar bewijs leveren

Het Lectoraat ICT-innovaties in de Zorg van Windesheim is gestart met het project ’Succesvol ondernemen met eHealth’. Doel van het project is het ontwikkelen van een aanpak om de meerwaarde van ICT-innovaties in de zorg sneller en aantoonbaar te bewijzen. Zonder bewijs of evidence, is een eHealth-innovatie in de reguliere zorg moeilijk te implementeren. Het project is vooral gericht op de mkb-sector omdat hier veel ICT-innovaties op het gebied van de zorg worden ontwikkeld.

Lastig

Digitale dossiers, portalen, mobiele apps en zorg op afstand zijn voorbeelden van eHealth-innovaties. De verwachtingen van deze innovaties zijn hooggespannen: de kwaliteit van de zorg kan verbeterd worden, met minder arbeidskrachten en minder kosten. Het is echter lastig om deze verwachte meerwaarde aan te tonen met de in de zorgsector gebruikelijke onderzoeksmethoden. Die methoden kosten veel tijd en veel geld, factoren waarover eHealth-mkb’ers vaak niet beschikken. Het Lectoraat ICT-innovaties in de Zorg van Windesheim wil met het project een aanpak ontwikkelen die wel uitvoerbaar is voor eHealth-mkb’ers.

Meerwaarde eHealth

De casestudies van de betrokken eHealth-mkb’ers staan in het project centraal. Daarbij komen verschillende vragen aan de orde. Tegen welke problemen lopen zij aan bij het aantonen van de meerwaarde van een eHealth-innovatie? Aan welke evidence is precies behoefte en voor wie is die bedoeld? En met welke methoden kun je in zo’n specifieke situatie wel de meerwaarde aantonen? Binnen het project zal een voortdurende dialoog plaatsvinden tussen mkb’ers, zorgaanbieders, zorgverzekeraars en zorgautoriteiten om een brede acceptatie van de te ontwikkelen aanpak te garanderen. Concreet moet dit resulteren in een handboek en een internettool met onderzoeksmethoden, maar ook in criteria en richtlijnen die mkb’ers en zorgaanbieders kunnen gebruiken bij hun innovatietrajecten. Zo moet in de toekomst het leveren van bewijs op het gebied van effectiviteit, arbeidsbesparingen en kostenefficiëntie van eHealth-oplossingen een stuk makkelijker worden.

Samenwerken voor evidence

Voor dit project heeft Windesheim een samenwerkingsverband met 24 partijen opgezet, onder wie alle relevante stakeholders. De 12 eHealth-mkb’ers vormen de vragende partij: de onderzoeksvragen zijn gebaseerd op de problemen waar zij met hun eHealth-innovaties tegenaan lopen. De deelnemende kennisinstellingen voeren het onderzoek uit en leveren de benodigde kennis. De overige 11 partijen zijn betrokken vanwege hun expertise en het landelijk draagvlak dat zij vertegenwoordigen. Het project wordt medegefinancierd vanuit de SIA/RAAK-regeling en loopt door tot en met december 2013. Tijdens de looptijd van het project zijn nieuwe projectdeelnemers van harte welkom. Geïnteresseerde eHealth-mkb’ers, zorgaanbieders, zorgverzekeraars, landelijke zorgautoriteiten, of andere stakeholders zijn daarom van harte uitgenodigd om contact op te nemen met het Lectoraat ICT-innovaties in de Zorg (ictinnovaties-zorg@windesheim.nl).

Tags: EHealth, evidence, ICT, Lectoraat, MKB, Windesheim, zorg, Zwolle
Geplaatst in eHealth en Domotica, Geneeskunde, News | 3 reacties »

« vorig bericht
terug naar het overzicht
volgend bericht »

3 reacties op “eHealth-project”

  1. Redactie ( Lucien Engelen via Twitter) 8:31 PM - 13 Mar 12 via Tweetlogix · Details says:
    14 maart 2012 om 06:43

    ….de eerste vraag is óf er een meerwaarde is van de gekozen oplossingen, daar lijkt men in dit artikel al van uit te gaan 😉

  2. Remco Hoogendijk says:
    14 maart 2012 om 07:02

    Innoveren is doen, en streven naar meerwaarde is de opdracht van elk bedrijf. Het lijkt me juist goed om te zoeken naar manieren om ehealth ontwikkelingen sneller te laten verlopen en zo de zorg beter te maken.

  3. Redactie (Tweet van Marika de Jong) says:
    14 maart 2012 om 17:24

    Nictiz is samen met het veld en industrie al een eind op weg om afspraken te maken en samen te werken, zie ook http://bit.ly/yANkdf

Plaats een reactie

Klik hier om je antwoord te annuleren.

website realisatie: Hamaka
  • sitemap
  • disclaimer
  • algemene voorwaarden