LEF
Andere aanpak
Waar wachten we op?
Een stellige mening Dimmen Breen (Nanoservices Nunspeet). Hij volgt met grote aandacht de berichten over EHEC en Klebsiella.‘Keer op keer worden we opgeschrikt door uitbraken van infecties met multiresistente micro-organismen’ aldus Dimmen Breen.’ Voorlichters buitelen over elkaar heen met verklaringen en er worden noodscenario’s ingezet‘. Daarna blijft het stil tot het volgende incident.
![]() |
Eerdere berichtgeving |
Keten
De oplossingsrichting is gelegen in de keten. Zowel de voedselketen als de zorgketen moeten onder het vergrootglas.Nanoservices heeft ruime ervaring met een Nanocoating voor behandelruimten en verpakkingen die steriel moeten blijven. Dit product zou onderdeel moeten zijn van deze keten. Wetenschappelijk onderzoek en praktijkervaring, ondersteunt door bacteriologisch onderzoek, leert dat het gaat om een veilige en betrouwbare aanpak.
Dat is ook de mening van Hans Immink, coördinator afdeling ziekenhuishygiëne en infectiepreventie (Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis) en directeur van Hygiëne Adviesbureau Immink (Microbiologische validatie van medische apparatuur en producten) : “Na aanvankelijke scepsis ben ik tijdens het onderzoek aangenaam verrast door de resultaten’. ‘Waar desinfectanten stoppen, start Environ-X’ aldus Dimmen Breen. ‘Waar is het wachten op, vraag ik mij af’.
Bambodino als ‘early adopter’
De sinds 2004 HKZ gecertificeerde (ISO 9001) Tandartsenpraktijk voor kinderen Bambodino(Rotterdam) wacht niet af en heeft alle behandelkamers laten behandelen.Zie voor het product Environ-X en de Bacteriemonitor: http://www.nanoservices.nl
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dimmen Breen, Managing Director Nanoservices, T 0341-270297 M 06-288 215 14 info@nanoservices.nl
Het duurt lang! Er ligt nu zoveel theoretische en praktische evidence.
Het afgelopen half jaar in toenemende mate steun voor dit dossier. RIVM spreekt zich ook positief uit (website). Het is echt al meer dan een enkel ‘proof of concept’.
Het is naar mijn mening tijd voor grootschalige inzet in een kritische bedrijfsomgeving zoals IC of OK. Als dat gecombineerd wordt met klinisch onderzoek kan ik dat alleen maar toejuichen. We zullen moeten streven naar preventie of beperken van uitbraken via transmissie. Handhygiene blijkt te kort te schieten. Antibiotica zijn evenmin toereikend.
In Cicero (een uitgave LUMC) van 20 juni 2011 een interview door collega Jan Hein van Dierendonck met Peterjan van den Broek (Emeritus Hoogleraar Infectieziekten in Leiden).
Quote (Pagina 13): ‘“De MSRA-bacterie wordt nu ingehaald door algemene resistentie van darmbacteriën. Het is de grootste uitdaging waar de gezondheidszorg voor staat”.