Voldoende kennis?
In het verkiezingsdebat op de televisie op 28 februari 2011 komt eHealth met zoveel woorden ter sprake.
Emile Roemer (SP):
“Wat heeft iemand die steunkous aan moet aan webcam”
Daarop komt wat zwak verweer verweer van opponenten. Applaus van de zaal met studenten.Alhoewel natuurlijk niet alle menselijke zorg een-op-een te vervangen is, kan er meer dan menigeen denkt. Ook in de thuissituatie. Ik hoop daarvan voldoende voorbeelden te hebben gegeven (anders maar eens invoeren eHealth in zoekscherm). Ook de techniek van het aantrekken van steunkousen heeft een evolutie ondergaan:
![]() |
Stenkous op internet |
Ondersteuning
Intypen op Google (steunkous aantrekhulp) levert hele series goede voorbeelden van technische ondersteuning op. Een Instructie(filmpje) en concrete begeleiding via de webcam kan wellicht net het verschil maken tussen falen of succes van dit hulpmiddel. Indien grootschalig toegepast kan dat de zorg heel veel doelmatiger maken.
Dus meneer Roemer uw uitspraak is te populistisch en niet-constructief.Komt u er nog op terug?
Beste Jan,
Dank voor uw bericht aan Emile Roemer nav het verkiezingsdebat en de uitspraak over de steunkousen. Volgens mij maakt u de fout om de uitspraak persoonlijk op te vatten!
Met vriendelijke groet,
Renske Leijten
SP Tweede Kamerlid
Kijk ook eens op:
http://www.sp.nl/zorg
http://www.zorggeenmarkt.nl
@Rutger Het eerste volstrekt juist. Het tweede ben ik niet met je eens. Er zijn wellicht betere voorbeelden te bedenken. Echter ik voorspel dat er volstrekt nieuwe zorgvormen ontstaan. Wedden dat zelfs al een basale webcam verschil maakt?!
Als steunkous-aantrek-hulpen de tijd voor het aantrekken van de steunkous verkorten, zou Emile dit ook aan kunnen grijpen om de overgebleven tijd te steken in menselijke aandacht. Kortom, hij kan de technologie ook als vriend gebruiken.
De inzet van een webcam helpt inderdaad voor geen meter bij dit probleem.
Rutger
Dank voor je reactie! Het gaat naar mijn smaak niet om kale substitutie van (persoonlijke) zorg, maar nieuwe zorgdiensten. In feite geef je zelf ook aan dat het maatwerk is. Helemaal mee eens!
Innovatie past daar prima bij.
Google en instructiefilmpje klinkt heel leuk in deze tijd; maar de personen die een steunkous aangetrokken moeten hebben, en hierbij hulp nodig hebben, zijn meestal van een leeftijd van > 70 jaar! Als je een kind wilt leren fietsen/ schaatsen/ hockey etc. zet je hem of haar ook niet voor de t.v. Het beste resultaat krijg je toch door een op een contact met de client, om de steunkous te leren aantrekken. Dus er zijn enkele persoonlijke contacten nodig voordat de client het zelfstandig kan. dan zullen er altijd een aantal clienten overblijven in de wijk die het nooit zelfstandig kunnen, omdat ze artrose hebben of een andere aandoening waardoor er onvoldoende spierkracht is om deze activiteit uit te voeren.