COMMENTAREN
Telezorg 2010 POLL Je opinie is belangrijk!
Resultaten
![]() |
: |
Verdeeld
De meningen blijken verdeeld. Gaat Telezorg in 2010 nu eindelijk een doorbraak beleven? Het afgelopen decennium is al herhaaldelijk aangekondigd dat het nu dan toch stond te gebeuren. Je weet intussen zelf dat het allemaal niet zo snel gaat…Gaat het zoals op onderstaande grafiek? Zitten we in de Enlightenment- of trigger fase voor TELEZORG? Kijk via de Link naar de Poll en breng je stem ook uit. Dit vormt de basis voor een toekomstig artikel! Bedankt.
Great article but it didn’t have evynhteirg-I didn’t find the kitchen sink!
Beste vrienden,
Ik ben je zeer erkentelijk voor het commentaar. Iedereen wil beslist door en constateert dat er geen weg terug is. De veranderende rol van de patient en de behandelaar staan daarbij centraal. Tegelijkertijd is de teneur dat het nog een lastig traject is. Vandaag publiceer ik een onderzoek over Telezorg in relatie tot Hartfalen: http://wp.me/puzQI-2c Daarin zie je het goed geillustreerd naar mijn smaak. De Poll laat heel interssante conclusies toe (attendeer je netwerk er op s.v.p.) waar ik nog op terug kom.
Blijf reageren !!! Voorspoedig 2010 ! Jan Taco
Beste Jan Taco,
Voor de teleradiologie werkt het al, met name in de Verenigde Staten, echter daar is ook een terugval te zien.
Met name komt dat door politieke zaken en wij zien dat natuurlijk in Europa ook, laat staan dat hier ook nog eens een taal verschil tussen de verschillende landen is.
Tele zorg/teleradiologie moet mijns inziens als een goede aanvulling gezien worden op de dagelijkse praktijk en die rol moet de komende jaren voor de zorg verder duidelijk worden.
Sommige delen van zorg kunnen zeker als een soort van commodity behandeld worden, mits klinische input vanuit de vraagkant en hoge kwaliteit van de tele leverancier geleverd wordt.
Kortom gewoon doorgaan en het proces verder verbeteren.
Ik kan volledig aansluiten bij de reactie van Doeke Post:
selfmanagement door de patient is de toekomst!
Telemedicine en digitale communicatie faciliteren dit proces. Ik ben
absoluut niet bang, dat hiermee de face to face zorg gekannibaliseerd
wordt: eerder zal het de effectiviteit van face to face momenten
versterken.
Nu de techniek beschikbaar is, zijn de zorgverleners aan zet: zorgpaden
dienen inderdaad heringericht te worden.
De ontwikkeling in de zorg zal steeds meer de richting opgaan van het selfmanagement. De patient wil meer onafhankelijkheid en de telezorg kan dat bewerkstelligen. Bovendien neemt de techniek dermate toe dat steeds meer diagnoses en behandelingen op afstand kunnen worden gerealiseerd. Het nadeel zal blijven dat de communicatie tussen arts en patietn ook ’technisch’ wordt ingevuld. En bij de zorg is communicatie en aandacht erg belangrijk. telezorg zal een aanvulling moeten zijn op de face-to-face zorg.
De kunst is om het simpel te houden. Laten we doorgaan!
Hallo Jan Taco,
Met circa 15 jaren actieve ervaring in het van de grond trekken van telemedicine zou ik enigszins gefrustreerd moeten en kunnen zijn.
We moeten vaststellen dat bijna een ieder, verzekeringsland en medici, op dit moment het onomkeerbare gegeven van telemedicine aanvaarden echter nog te langzaam structureel activeren/implementeren. Het vraagt van ons als ondernemers en dienstenverleners in het Telemedicine gebied groot uit-/ en doorzettings vermogen, waarbij de vraag is en blijft Who pays the ferreyman?
Voor de duidelijheid het is geen zaak van techno push, maar “‘omgooien”van bestaande zorgbehandelings paden en vergoeding structuren!
Al met al Telemedicine is ook voor ons een zaak van lange adem. Wij als brede dienstenverlener in het Telemedicine gebied zien duidelijk voortgang, zowel op het diagnostische als chronisch zieken monitoring gebied.
MVG
Joop Wallenburg