16.700.000 domeinnamen

Your Hosting

Exclusief partnerschap Sedo en Yourhosting

Miljoenen domeinnamen te koop

…breekt “tweedehands domeinnaam markt” open
Vanaf  6 december 2010 is het in Nederland voor het eerst mogelijk om bezette domeinnamen te kopen bij een hostingprovider. Dit is het resultaat van een exclusief samenwerkingsverband dat officieel van start is gegaan tussen Nederlands grootste shared hostingprovider Yourhosting en het van oorsprong Duitse Sedo. Sedo is het grootste handelsplatform voor geregistreerde domeinnamen ter wereld en Yourhosting biedt daarmee bijna 17 miljoen geregistreerde domeinnamen te koop aan.De samenwerking met Sedo biedt nieuwe mogelijkheden voor klanten van Yourhosting. Met één druk op de knop is het mogelijk domeinnamen te verkopen of aan te kopen. Dit gebeurt vanuit de persoonlijke klantomgeving van Yourhosting.

Valentijn Borstlap

Valentijn Borstlap,algemeen directeur en oprichter van Yourhosting:”Eerder werd een geregistreerde domeinnaam als bezet aangeduid en had alleen de eigenaar de mogelijkheid de domeinnaam naar ons toe te verhuizen. Nu ziet men ook direct of de domeinnaam via Sedo te koop is. Wordt de domeinnaam daar voor een vaste prijs aangeboden, dan krijgt men in ons bestelsysteem direct de mogelijkheid om hem te kopen”.

Exclusief partnerschap

Lianne van Hoorn, Regional Manager Benelux bij Sedo, reageert: “Yourhosting is vanwege haar vergaande domeinnaamspecialisme de eerste partij in Nederland met wie wij deze exclusieve samenwerking aangaan. In andere landen hebben wij al dergelijke samenwerkingsverbanden lopen, en met groot succes. Door de samenwerking met Yourhosting zal het aantal domeinverkopen zeker een verdere stijging laten zien.”

Impuls voor Nederlandse domeinnaammarkt

Via Sedo, dat met kop en schouders boven andere domeinhandelsplatformen uitsteekt, worden maar liefst 16,7 miljoen domeinnamen te koop aangeboden. Borstlap verwacht een impuls op de Nederlandse domeinmarkt: “We creëren een breder aanbod aan domeinnamen op onze website. Daarmee breken we de secundaire domeinnaammarkt open in Nederland.”

Inkomsten genereren met ongebruikte domeinnamen

Naast het eenvoudig aan- en verkopen van domeinnamen kunnen klanten ook inkomsten genereren door Sedo-advertenties op hun ‘slapende account’ te plaatsen.